Blog
16-KBC.jpg

Publicatie Dorpsbelang Scharnegoutum
15 januari 2002

 

Scharnegoutum.

- In het voorjaar van dit jaar zal Dynamicom het groot onderhoud van de openbare verlichting in Scharnegoutum uitvoeren.
Het onderhoud zal in grote lijnen bestaan uit het vervangen van afgeschreven lichtmasten door een groene lichtmast met paaltoparmatuur, met een lichtpunthoogte van 3,5 m of 4,5 m en een witte lichtkleur. De avond en nachtbranders komen te vervallen. Na het onderhoud branden alle lichtmasten de gehele nacht door, echter op halve kracht.
In de straten W. Santemastrjitte, Marten de Jongstrjitte, Fleardyk en de Lange Achte worden alleen de lampen van de masten vervangen en de paal groen geschilderd. Dit in verband met de hoge afschrijvingskosten bij

vervanging van de gehele mast. Wanneer deze masten zijn afgeschreven, over ongeveer 12 jaar, zullen ook deze masten worden vervangen door lichtmasten met paaltoparmatuur.

Op het industrieterrein de Trekdyk en enkele markante plaatsen in het dorp worden lichtmasten met een lichtpunthoogte van 5,5 m geplaatst, cq gehandhaafd. Hiervoor geldt eveneens dat de lichtkleur wit is en 's nachts gedimd.

De Zwettewei en een deel van de Legedyk, nabij de brug, worden in een later stadium uitgevoerd. Dit geldt eveneens voor het bedrijventerrein aan de Oergangswei.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-27.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 512 gasten en geen leden online