Blog
20-Punter.jpg

Publicatie Sneeker Nieuwsblad
18 februari 2002

 

Sneek

- De Irakese Koerd Peshraw Said en zijn zwangere echtgenote zijn de wanhoop nabij. Zij moeten volgende week dinsdag hun huis in Scharnegoutum verlaten. Net als vier andere Koerdische vluchtelingen uit Wymbritseradiel zijn zij niet welkom in Nederland. Volgens het ministerie kunnen zij veilig terugkeren naar eigen land.Gisteren liep Said mee met een protestmars van dertig asielzoekers door Sneek.

"We wonen hier al meer dan vijf jaar. Onze kinderen spreken Nederlands. Ze zijn helemaal opgenomen in de buurt en op school. Zij willen niet meer terug, net zo min als wij." "In Nederland hebben ze blijkbaar geen idee van de werkelijke situatie in ons

vroegere woongebied. Het is daar voor Koerden levensgevaarlijk.

De protesterende Koerden vroegen de wethouder nog dezelfde dag contact op te nemen met de bewindsvrouwe, staatssecretaris Ella Kalsbeek. Dat lukte niet. Van der Zwan zal begin volgende week opnieuw proberen, "Of het veel uit zal halen, weet ik te betwijfelen. Of eigenlijk weet ik het wel zeker. Valse hoop wil ik dan ook niet wekken".

De actievoerders verlieten het stadhuis vlak voordat een touwlustig paar met zijn gevolg het statige gebouw betrad.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-58.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 958 gasten en geen leden online