Blog
25-Terpstra.jpg

Publicatie Leeuwarder Courant
25 februari 2002

 

Skearnegoutum

- Dorpsbelang Skearnegoutum heeft met belangstelling kennis genomen van het voornemen om het Friese lightrail-traject door het dorp te leiden. Voorzitter Nico Seinstra(dhr NS): “Wij skreppen al tijden om een hoogwaardig station, zo zo’n station dochs wel heten mag. Het idee was en leg een magneettrein van Schiphol met een klein slingertje langs ons dorp. Maar de minister heeft ons al weten laten dat dit aan de spreeuwen raast en er het neer op gelegd. De magneettrein komt niet. Dus dit nieuwe lightrail gebeuren is voor ons een stuk boter in de brij. Het station Skearnegoutum CS is vanzelf nog maar het begin.

De nieuwbouw van 100 huizen waarvan in de meeste huizen import woont die alle dagen naar Leeuwarden en Sneek moeten, of naar Drachten, heeft naar alle gedachten recht op een eigen station.De supermarkt gaat aan de Legedyk voor een halte en it Bedrijvenpark krijt ook een halte. Wij vergen de provincie wel op een tunnelbak onder de weg naar Ysbrechtum, vanwegen het milieu en nachtelijk geraas achter huis en door het bosplan. Maar dat lost hem met gedeputeerde Bijman wel op, want dat is een grauwe kerel die zelfs voor de minister niet omliggen gaat. Nee, dit had stukken minder gekund voor de economische Skearnegoutum-zone, zo’t wij de streek verder noemen zullen.”

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-27.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 919 gasten en geen leden online