Blog
06-Breuker.jpg

1 maart 2002

 

IJlst

- Den Haag had al gereageerd; Minister Netelenbos vond het idee voor een Fries rondje lightrail niet goed. Deze plannen moeten niet in de schaduw staan van de plannen voor de Zuiderzeelijn. Friesland moet niet te vroeg aan een alternatief gaan denken. Met deze gedachten kan het plan lightrail meteen in de ijskast. De burgemeester reageerde echter iets genuanceerder.

“De spoorlijn gedachte is geen goed alternatief en bovendien onhaalbaar”

zo sprak burgemeester Reitsma tijdens zijn bezoek aan Scharnegoutum. Reitsma ziet wel mogelijkheden voor een sneltramlijn op het bestaande traject Leeuwarden - Stavoren. “Efficient gebruik van de bestaande infrastructuur is een beter idee. Daarmee schuift Reitsma niet het gehele plan van gedeputeerde Bijman van tafel maar ziet hij wel degelijk nieuwe mogelijkheden voor Scharnegoutum. Er zijn dus nog altijd mogelijkheden voor betere onsluiten via het spoor

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-08.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 890 gasten en geen leden online