Blog
36-devries.jpg

Publicatie Sneeker Nieuwsblad
20 maart 2002

 

Akkrum

- Het school schaakteam van "Op 'e Hichte" uit Scharnegoutum is zaterdag fries kampioen geworden bij de schoolkampioenschappen in Akkrum. Liefst veertien teams uit de provincie Friesland hadden zich via voorronden geplaatst voor dit schaakspektakel in Akkrum. Op 'e Hichte" uit Scharnegoutum maakte de favorietenrol meer dan waar. Met zes winstduels en eenmaal een gelijkspel pakte "op 'e Hichte na 1993, 1995, en 1996 dit jaar voor de vierde keer de Friese schaaktitel. Zowel schaaktechnisch als mentaal maakte het jonge team een zeer sterke indruk.

Het schaakteam bestond uit Ronald Spoelstra, Nico Spoelstra, Jos van Schepen, Sibren Posthuma en wisselspeler Stefan Sluis en werd gecoacht door Joe Hania. De andere twee sterke schaakteams waren van de 'Teun de Vriesschool' uit Veenwouden en 'De Paedwizer' uit Beetsterzwaag. Zij bleven qua wedstrijdpunten in de buurt en eindigden als tweede en derde in de eindstand.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-27.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 630 gasten en geen leden online