Blog
42-finzie-sneek.jpg

Publicatie Leeuwarder Courant
21 maart 2002

 

Scharnegoutum

- Scharnegoutum geeft zijn bosplan nog niet op. De landinrichtingscommissie heeft onlangs besloten het stuk grond dat het dorp en de gemeente Wymbritseradiel in gedachten hadden voor de aanleg van natuur- en recreatiegebied, een andere bestemming te geven. Toch blijft een werkgroep vanuit het dorp ideeën ontwikkelen.

Als wij echt niet over de grond kunnen beschikken, houdt het natuurlijk op”, zegt Dorpsbelang-voorzitter Sietse Holtrop.

“Maar het duurt nog twee jaar voordat de bezwaarschriften hierover aan de orde komen. We hebben dus de keus om af te wachten of zelf het initiatief te nemen. Als wij alle mogelijkheden helder in beeld brengen, kunnen we onszelf achteraf in ieder geval niet verwijten dat we er niet alles aan gedaan hebben.

Scharnegoutum pleit al jaren voor een “Heempark-achtig” gebied, mogelijk in combinatie met een nieuwe ijsbaan. De gemeente ondersteunt dat plan. Toch heeft de grond momenteel een agrarische bestemming gekregen

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-80.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 572 gasten en geen leden online