Blog
28-thuiszorg.jpg

Publicatie SNEEKER NIEUWSBLAD
25 maart 2002

 

Scharnegoutum

- Het kaskantoor van de Rabobank in Scharnegoutum gaat me ingang van 1 mei dicht. “Der binne te min kashandelingen”, zegt Bert de Jong, directeur van de Rabobank Sneek-Zuid-West Friesland.

De bank in Scharnegoutum stond in de jaren vijftig aan de basis van de instelling in Sneek. “wij hawwe wat mei it kantoor yn Skearnegoutum. As fûzjebank fan Skearnegoutum en Toppenhuzen is de bank yn Snits begûn”, vertelt de directeur. Het bijzondere van het kantoor in het dorp was dat het de afgelopen vijftien jaar gebruikt werd door zowel de Rabo in Sneek als die van Roodhuis en later Bolsward.

“Moarns ha wy der sitting en middeis de bank fan Boalsert.

Äan de unieke samenwerking komt binnenkort een einde. In goed overleg met dorpsbelang en enkele trouwe klanten van het kantoor is het besluit tot sluiting gekomen.

“Se hiene der wol begrip foar. Sûnt de Poiesz yn it doarp kommen is en der oerpind wurde kin, binne der hast gjin klanten mear. Wy ha der doe ekstra personiel opsetten om it kantoor noch in advysfunksje te jaan, mar it blykt dan dochs dat de klanten nei Snits komme”.

Het bankbedrijf zal nog wel overleg voeren met Poiesz Supermarkten over het plaatsen van een chipper. Het gebouw wordt te zijner tijd geveild. “Dat dogge wy mei al ús kantoren. Wy wolle net ûnderhâns ferkeapje, want elts moat de kans ha om it te keapjen”. Dorpsbelang ziet het gebouw echter wel zitten als peuterspeelzaal. “As der in funksje oan jûn wurde kin dy’t it algemien belang tsjinnet, dan is der fansels altiten oer te praten “, laat De Jong weten.

Het kantoor aan de Jeltewei in Hommerts, dat vorig jaar werd gesloten, is nog niet verkocht. De Jong hoopt binnenkort te kunnen laten veilen.

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-24.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 624 gasten en geen leden online