Blog
07-sponsors15.jpg


15 april 2002

 

Scharnegoutum

- De Leeuwarder Courant bestaat dit jaar 250 jaar, een jubileum jaar en dat wil de krant graagvieren. Ook een sportief evenement hoort bij dit feest. Daarom wordt er in het weekend van Hemelvaart een beklimming naar de Alp ‘d Huez georganiseerd. Een fietspeleton van 250 Friese renners zijn hiervoor in training en prepareren zich voor de 13 kilometer lange beklimming van de Alp ‘d Huez.

Uit Scharnegoutum doen twee bekende dorpelingen mee, te weten Cor Huitema (49) en Fokke de Jong (62). Sportieve burgers die dolgraag boven op de top willen finishen.

Nog even en het sil heve, 21 haarspeldbochten, een klimnivo van 10 - 12%, 13 kilometer, een nivo verschil van 1100 meter en dan vervolgens de finish. Een proefstuk voor de mannen die net als Hennie Kuiper, Joop Zoetemelk, Peter Winnen en Bernard Hinault, wetende dat de berg nog geen centimeter is gezakt. Wat beweegt een mens...

Zij zoeken de ultieme uitdaging en verheugen zich op de thuiskomst met een verhaal: “wij hebben de Alp ‘d Huez bedwongen!”

Succes Cor en Fokke!

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-47.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 534 gasten en geen leden online