Blog
04-Atsma.jpg

Publicatie FRIESCH DAGBLAD
8 mei 2002

 

Scharnegoutum

- Scharnegoutum krijgt over de Zwette de brug die ze wil hebben. Het college van B en W heeft gisteren gekozen voor het ontwerp van architect Vegter, waar de dorpsbewoners maandagavond al in grote meerderheid voor gekozen had.

In verband met de aanleg van de Middelseeroute moet er een nieuwe en hoger brug komen in de Legedyk in Scharnegoutum. De gemeente gaf drie architecten de opdracht om een ontwerp te maken. Een beoordelingscommissie bestaande uit provincie, gemeente en dorpsbelang koos voor het ontwerp van Auke de Vries uit Drachten.

Dorpsbelang liet al meteen weten eerst met de bevolking te willen overleggen. Dat is afgelopen maandag gebeurd. 76 van de tachtig aanwezigen kozen echter voor een ander ontwerp. Volgens voorzitter S. Holtrop van dorpsbelang vonden de bewoners “een opener ontwerp”met een meer “landschappelijk karakter” en de brug van de Vries beter passen in de “grotere stad”.

Het college van B & W vergaderde gistermorgen over de brug en besloot ook achter het ontwerp van Vegter te staan. Het college zal binnenkort met een voorstel aan de raad komen.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-49.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 583 gasten en geen leden online