Blog
36-devries.jpg

Publicatie LEEUWARDER COURANT
11 mei 2002

 

Scharnegoutum

- De inwoners van Scharnegoutum krijgen de brug die ze willen: naar ontwerp van het Leeuwarder architectenbureau Vegter.
De gemeente Wymbritseradiel gaat daarmee in tegen het oordeel van de commissie van deskundigen die in meerderheid koos voor het brugontwerp van de Drachtster architect Auke de Vries.

De brug met een doorvaart hoogte van 2.50 meter, komt te liggen over de Zwette, in de kom van het dorp. De huidige vaste brug die veel lager is, verdwijnt. Net als trouwens enkele huizen aan de Zwettewei, om meer op- afritruimte te scheppen.

De brug vormt onderdeel van de Middelseeroute, de alternatieve toervaartverbinding tussen Leeuwarden en Sneek.
In de loop van volgend jaar begint de uitvoering van het brugproject dat parallel loopt met het maken van een andere wegaansluiting van Scharnegoutum op de provinciale weg. Het dorp sprak zich maandag vrijwel unaniem uit voor het ontwerp van Vegter. Van de tachtig aanwezigen koos slechts een handjevol voor een van de twee andere brugplannen. De adviescommissie, met daarin vertegenwoordigers van onder andere provincie, welstandcommissie Hûs en Hiem, een stedenbouwkundig bureau, waterschap, dorpsbelang en de buurt, had eerder voor het ontwerp de Vries gekozen.

“Doe sieten wy mei in probleemke”zegt wethouder Gerbrandy, die als voorzitter van de adhoc commissie optrad. Hoewel burgemeester en wethouders van Wymbritseradiel van plan waren pas volgende week een keuze te maken, besloten ze gisteren alvast de knoop door te hakken. “It hie gjin doel en lit eltsenien doarp en arsjitekten, salang yn it unwisse”.

Gerbrandy zegt dat het oordeel van de Scharnegoutumers bij hem en zijn collega’s de doorslag heeft gegeven.
Per slot van rekening gaan die de brug straks het meest gebruiken. “It hat in lykwichtich en soarchfâldich ynspraakproces west, ik ha der in goed gefoel oer”, meent Gerbrandy.

Het ontwerp van de Drachtster architect Auke de Vries (boven) had de voorkeur van de deskundigen, maar de Scharnegoutumers zelf kozen voor dat van het Leeuwarder bureau Vegter.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-59.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 645 gasten en geen leden online