Blog
36-devries.jpg

Publicatie SNEEKER NIEUWSBLAD
donderdag 6 juni 2002

 

Scharnegoutum

- De vlag hing uit in de Tjebbe Claesstrjitte in Scharnegoutum, toen Bonnie Cnossen zaterdag uit de auto stapte. Apetrots waren haar man en kinderen op de nieuwe noordelijke kampioen Bloemschikken. Zelf is ze vier dagen later nog maar amper van de schrik bekomen. “Ik kin it noch hast net leauwe”, zegt Bonnie Cnossen.

De winnende bloemstukken staan te pronk in de woonkamer. Op een kastje het verplichte stuk en apart op een tafel het vrije werk waarmee Bonnie in Stadskanaal heel hoog scoorde. Het valt onder het thema recht toe recht aan,en is een roestvrijstalen frame waarin bloemen en bladen zijn geschikt.


Ik tocht daliks oan breidzje doe’t ik it thema seach. Letter hawwe de oare dielnimmers fan de ofdieling Snits fan de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantenkunde (KMTP) en ik der wat fierder oer filosofeard en doe haw ik foar dit idee keazen”, verteld de kampioene.

Met het gevaarte toog ze naar Stadskanaal, waar het Noordelijk Kampioenschap voor amateurs werd gehouden.

De deelnemers kregen voor elke creatie een uur de tijd. Ze kreeg er 143 punten voor.

 

Bonnie Cnossen-Tuinstra bij haar winnende bloemstuk in de vrije categorie.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-63.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 621 gasten en geen leden online