Blog
12-ijsels.jpg

Publicatie SNEEKER NIEUWSBLAD
maandag 10 juni 2002

 

Scharnegoutum

- 'Boartersnocht' denkt in ieder geval weer een jaar of vijf vooruit te kunnen. De speeltuinvereniging heropende zaterdagochtend haar opgekalefaterde speeltuin aan de Prof.frdsmastrjitte in Scharnegoutum.

'Boatersnocht' had Aly de Boer bereid gevonden om de officiële heropeningshandeling te verrichten. De kersverse wethouder kwam met plezier naar de speelplaats achter bakkerij Dick Feenstra in Scharnegoutum. Met het wegtrekken van een wit laken onthulde ze het naambordje van de speeltuin en sprak de hoop uit dat de Scharnegoutumer jeugd er heel lang 'Boatersnocht' van mag hebben.

,,Dat hopen wij ook", zei Anne Beukens, bestuurslid van de speeltuinvereniging. Als het aan hem en zijn mede bestuursleden ligt wel, helaas zo is de laatste jaren geconstateerd, zijn er anderen. ,, Er wordt jammer genoeg behoorlijk wat vernield. Hopelijk gaat het hier mee vallen met het vandalisme." Uit voorzorg is een nagelnieuw hek geplaatst rond de speeltuin.

De gemeente Wymbritseradiel was bereid om veertig procent van de circa 20.000 euro te financieren. Nog eens veertig procent hoopt het bestuur van 'Boatersnocht' op het kleed te krijgen uit het fonds 'Samen buiten spelen'.

Het resterende deel neemt de speeltuinvereniging voor zijn eigen rekening. Met dat doel is onder andere een geslaagde lege flessen actie gehouden in het dorp en omgeving.

De speeltuin is voorzien van nieuwe aantrekkelijke speelattributen voor de kinderen in de leeftijd van 1 tot plus minus 12/13 jaar. Op de 720 vierkante meter is een nieuwe draaimolen geplaatst. Daarnaast is een uitdagend nieuw hang-, klim-, en speelhuis verrezen. De glijbaan is veiliger gemaakt middels een plateau. Op het terrein is een picknickbank geplaatst alsmede twee zitbanken.

,,We zijn er tevreden mee. We kunnen er denk ik voorlopig de eerste vijf jaar mee vooruit als er niet te veel vernield wordt", volgens Beukens.

De 380 basisschool kinderen hebben zelf een flink aandeel gehad in de opknapbeurt van hun speeltuin. Ze hebben namelijk zelf tekeningen gemaakt van hoe in hun ogen de speeltuin er uit zou moeten zien.

'Boatersnocht' houdt uiteraard zijn wensen. Zo denkt het bestuur dat het leuk zou zijn om de zandbak te voorzien van een klim- en klautertoestel. Ook wil men de toegangkelijkheid voor gehandicapten verbeteren.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-05.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 920 gasten en geen leden online