Blog
34-10cc.ajpg

Publicatie Leeuwarder Courant
zaterdag 27 juli 2002

 

Scharnegoutum

Zeeuwse kluners passeren met hun waanzinnige actie Scharnegoutum. Eerste dorp van 11-steden.
“Niemand dacht dat ze het zouden halen. Toch stiefelden de Zeeuwse kluners gistermiddag bij de Bonkevaart over de finish"

De pijn van een goede grap, die heeft Olgar van Panhuis nu wel leren kennen. Moeizaam sleepte de Zeeuw zich gistermiddag over de finish. De ‘lol’ van

het klunen langs de elfsteden levert hem weliswaar een kruisje op maar ook een ontstoken teen.
De deelnemers zijn afgelopen maandag gestart en vrijdag geëindigd.
Al op de eerste dagen kregen de deelnemers te horen: “Jullie halen het toch niet, ga maar naar huis!” Mooi niet!
Uiteindelijk ploeterden drie kluners onverdroten voort. Met steeds meer toeschouwers. Zelfs Reinier Paping die in 1963 de schaatshel overleefde was op het spektakel van de kluners afgekomen. “Ik heb in mijn schaatscarriere nog nooit meer dan 100 meter gekluund”, bekent Paping. Gejuich en champagne bij de finish. “Dit is leuk”, gillen de oververmoeide deelnemers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-11.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 662 gasten en geen leden online