Blog
14-Jaco.jpg

 Publicatie Leeuwarder Courant
Zaterdag 3 augustus 2002

 

Jorwert

Jorwert krijgt dit jaar een eigen treinstation ten tijde van de opvoeringen van het iepenloftspul ‘De Feint fan twa masters”. Middenin het weiland 500 meter van het dorp, bouwt Noord-Ned een tijdelijk perron, waar passagiers van Sneek en Leeuwarden kunnen uitstappen om het schouwspel in de notaristuin bij te wonen. Het stationsplan moet de parkeerproblemen die zich eerder vaak voordeden oplossen. Noordned zorgt voor de treinen en regelt ook het vervoer tussen het station en de notaristuin.
Een retourtje Sneek-Jorwert of Jorwert Leeuwarden kost ¢ 3 euro.

Red. Onze nieuwe regering waaronder de nieuwe LPF minister van verkeer gaat voor een intelligent omgaan met bestaande infrastructuur. Het voorbeeld van Jorwert is een intelligent voorbeeld voor Scharnegoutum. Een stationsplan voor Scharnegoutum kan een hoop overlast voorkomen wat betreft de overbelasting van de N 351 en is zeker een beter antwoord op het streekvervoer naar Sneek.
Ons dorp in 2014

scharnegoutum-56.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 851 gasten en geen leden online