Blog
03-Annet-de-Jong.jpg

  Publicatie  Wijd en Zijd

10 september 2002

  

 Scharnegoutum

- Oud veehouder Wicher Lemstra uit Scharnegoutum ziet zijn geduld beloond. Zijn tracévoorstel voor de nieuwe rondweg van Sneek kreeg niet alleen ministeriële instemming maar blijkt nu ook betaalbaar te zijn. Nog dit jaar zal de knoop over de omlegging van de A7 worden doorgehakt.

De participanten hebben duidelijk voorkeur voor Lemstra’s zogeheten combivariant. “Ik hoopje noch te belibjen dat de wei hielendal klear is”, zegt de 77 jarige Lemstra met gepaste trots.

 

Volgens dit voorstel wordt de snelweg westelijk van het industrieterrein De Hemmen aangelegd en krijgt deze door middel van een aquaduct in de Geeuw weer aansluiting op de bestaande route die eveneens grondig wordt aangepakt.

 

Na stevig rekenwerk blijkt nu zelfs de meest luxe variant -Lemstra- een aquaduct in plaats van een brug - binnen het budget van 80 miljoen euro te kunnen worden uitgevoerd

 

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-05-a.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 969 gasten en geen leden online