Blog
19-hortensia.jpg

 Publicatie Sneeker Nieuwsblad

 

31oktober 2002

 

Scharnegoutum

- Tjitse Santema uit Scharnegoutum onderzoekt de geschiedenis van de Bijzondere Vrijwillige Landstorm (BVL).

Deze organisatie is in de laatste maanden van het jaar 1918 opgericht en bleef bestaan tot 1940. Santema wil graag in contact komen met mensen die iets over deze organisatie kunnen vertelen. Ook zou hij graag foto’s of documenten ontvangen die betrekking hebben op de BVL.

De Scharnegoutumer is ook nieuwsgierig naar waar het vaandel van de BVL is gebleven. Verder wil Santema weten of er iemand is die weet welke Scharnegoutumers in 1918 als BVL-er naar Den Haag is geweest zijn om daar de koningin te beschermen en om revolutie te voorkomen. Veel gedemobiliseerde soldaten trokken in die tijd het soldatenpak weer aan om op te komen voor het Oranjehuis. Santema is te bereiken op telnr. 0515 - 412116

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-brug-07.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 912 gasten en geen leden online