Blog
07-sponsors15.jpg

Publicatie Sneeker Nieuwsblad

31oktober 2002

 

Boazum

- De Martens Cantorij van Scharnegoutum viert zaterdag haar 75ste verjaardag met een concert in de hervormde kerk van Boazum.

Om speciale aandacht te geven aan dit bijzondere feit is door bestuur en leden besloten om het jubileum te vieren met uitvoeringen in de omgeving van Scharnegoutum, omdat daar ook de meeste activiteiten van het koor plaatsvinden.
Het programma van het concert heeft als titel meegekregen " Klassyk yn Boazum ".

De Martens Cantorij heeft een tal van feestelijke kerk muziekwerken uit de zogenaamde klassieke periode: de late 18e eeuw en de Barok uitgekozen voor de jubileum avond.

Twee belangrijke componisten uit die tijd zijn Mozart en Haydn. Gebruik makend van de muzikale taal van hun tijd schiepen zij werken van ongeëvenaarde perfectie. Haydn is 77 jaar geworden, Mozart 35 jaar.

Het koor wordt instrumentaal bijgestaan door het ensemble Twickel Consort, dat ook al op Goede Vrijdag actief was in Boazum.
De solisten zijn Lies de Vries-Hoekstra, sopraan, Foekje Ybema, sopraan en Jitske Zaadstra, alt. Het geheel staat onder leiding van dirigent Sjoerd van der Veen uit Heeg.

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-05.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 857 gasten en geen leden online