Home
24-aardappel.jpg

 01-06-2018 "De Brûskoppen tsjoch op..! Lit us brûze en siede, bûnzje troch ús ieren om! Flean op! Wy sjonge oerol yn it  Fryske lân fol ear en rom..." De Brûskoppen binne mear as warber, hja meitsje in protte wille foar de minsken... Op 7 april jl. in  Het Bonifatiushuis met een goed gevulde zaal, vele oren hadden onze aandacht. Ook hadden wij een primeur want onze nieuwe accordeonist en Frankie boy had hun eerste publieke optreden.

Op 21 april in het cafe de Buorren te Uitwellingerga. Met de Top en Twel Sjongers weer een prachtige en gezellige avond,  op 26 april 2018 was het afscheid van onze penningmeester bij zijn werkgever de gemeente Sud West Fryslan. De shanty-koor de Brûskoppen mochten hier enkele liederen ten gehore brengen wat bijzonder in de smaak viel. Auke onze gitarist had weer een prachtige parodie op Willem gemaakt ,op ons nieuwe lied 'Derby Ram'. Ik zou haast zeggen: dat is niet waar, niet waar, niet waar, niet waaaaaaar. Op koningsdag 27 april in de tuin van het stadhuis. Wij mochten ook hier ons zangtalent laten gelden doch terwijl wij in ons eerste optreden al verrast werden doordat ze het geluid gingen inpakken terwijl we nog aan het zingen waren. Dit was een afknapper. Het tweede blokje in de tent inmiddels kwam niet tot zijn recht en ik denk dat we kunnen zeggen 1 keer maar n…………………. weer.
Op 28 april in het verzorgingshuis Wumkeshus .Een prachtig optreden met een voltallig koor .Heel veel publiek die enorm enthousiast van ons programma hebben genoten. Ze gingen net niet vanuit hun rolstoel de polonaise lopen maar het scheelde niet veel. Ook hier was ons natje en droogje goed verzorgd. Op 30 Mei ons laatste optreden, voor de actie van de torenspits, hierover leest u meer in de eerst volgende Doarpsomropper.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-46.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 268 gasten en geen leden online