Home
33-atseven.jpg

Zaterdag 26 juni 2018 gewonnen met 3-1,  voor de eerste keer in de 48-jarige clubhistorie kampioen geworden van de vierde klasse. Dat deed de formatie van trainer Remco Bervoets door koploper Makkum op de slotdag van de competitie in een heuse kampioenswedstrijd met 3-1 te verslaan. Goed voor het tweede kampioenschap in drie jaar tijd, nadat in het seizoen 2015-2016 de titel was gepakt in de vijfde klasse A door FDS in een beslissingsduel om het kampioenschap te verslaan.


Het was de tweede keer dat Scharnegoutum’70 ten koste van Makkum promoveerde naar de derde klasse. Dat gebeurde veertien seizoenen (2003-2004) geleden al eens eerder, toen de club als de nummer 2 achter het Minnertsga van de huidige trainer Bervoets via de nacompetitie herkanser Makkum versloeg. Het werd in de beslissende thuiswedstrijd 2-0 door treffers van Reindert Oosterbaan en Jeroen Kroles. Helaas duurde het verblijf in de derde klasse destijds slechts één seizoen.
Veertien jaar later slaagde Scharnegoutum er opnieuw in om ten koste van Makkum opnieuw de stap hogerop te maken. De Makkumers kwamen als koploper van de vierde klasse B – met een voorsprong van twee punten – naar sportpark De Kromme Tille, maar moeten hopen dat ze via de nacompetitie alsnog promotie kunnen bewerkstelligen. ,,Als je twee keer van Makkum wint, dan ben je in mijn ogen de terechte kampioen”, zei aanvoerder Sibren Posthuma.
Scharnegoutum begon met hoge verwachtingen aan het seizoen, maar na een valse start (met 1 punt uit 3 wedstrijden) temperden de verwachtingen. Nadat AVC in eerste instantie de dienst uitmaakte, nam Makkum vervolgens het stokje over. ,,Toen we vlak voor de winterstop de uitwedstrijd bij Makkum (1-2) hadden gewonnen, begon het weer te leven”, aldus Posthuma. Na het gelijkspel bij VCR in de voorlaatste speelronde moest er in de slotronde gewonnen worden en dat gebeurde.
Nadat de artiesten om halfdrie waren onthaald met vuurwerk, kwam het vuurwerk binnen de lijnen van de thuisclub.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-42.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 709 gasten en geen leden online