Home
33-atseven.jpg

19-05-2018 De generale repetitie voor de kampioensstrijd van volgende zaterdag was zeker niet een beste. Wij zullen maar rekenen dat het de komende wedstrijd tegen Makkum wel goed gaat. Scharnegoutum startte voortvarend op het harde en hobbelige veld in Rinsumageest. Al in de 8e minuut kopte Sibold Jellema raak uit een corner van Mark Boschma. In de 20e minuut een corner van de andere kant van Rick Atsma en Gijs Vaessen kopte de stuitende bal, waar Sibold listig overheen stapte, tegen de touwen: 0 – 2.

Deze toch snelle voorsprong deed de gasten echter geen goed. Men werd veel te gemakkelijk en dacht met combinatie-voetbal de tegenpartij verder pijn te doen, maar die had daar geen boodschap aan en ontregelde alle goede bedoelingen van de gasten met simpel hots – knots voetbal. En ze hadden er nog succes mee ook. Vijf minuten voor de rust kreeg men al een goede kans en in de 44e minuut werd het beloond met een doelpunt: 1 – 2. Veel te slap ingrijpen stelde Ane Jan Schat in staat dit resoluut af te straffen en invaller keeper Remco de Vries kansloos te laten.
In de tweede helft moest het dan maar gebeuren. Met Gert van der Meer voor Gerald Dotinga en Johannes Wierda voor Timo Jansen werd de draad toch weer redelijk opgepakt maar het bleef allemaal te vrijblijvend en zonder enige passie. De gedachten waren kennelijk al bij volgende week zullen we maar rekenen. Want met het thans vertoonde spel wordt het echt niks. Scharnegoutum begon wel weer druk te zetten maar men wilde het allemaal veel te mooi en zonder overtuiging doen. En op een knollenveld lukt zoiets niet. Kansen waren er zeker nog wel voor Gijs Vaessen en Maurice Jansen maar het was allemaal net niet. In de 74e minuut sloeg VCR uit een vrije trap wel keihard toe. De scherpe inzet werd door Sibren Posthuma en keeper Remco verkeerd ingeschat en Melle de Vries zei: dank je wel: 2 – 2. Met de moed der wanhoop probeerden de gasten er toch nog wat van te maken maar het lukte allemaal niet. Verder dan een aantal corners en te zachte inzetten,die de keeper van VCR met gemak kon pareren, kwam met niet. In de slotwedstrijd van de competitie met als inzet het kampioenschap zal het beter moeten.
Schrijver Cees van der Goot

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-60.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 279 gasten en geen leden online