Home
07-sponsors15.jpg

12-05-2018 Scharnegoutum speelt in de eerste helft Franeker aan gort. Waar onze jongens voor de wedstrijd toch de nodige vrees voor Franeker hadden, speelde deze ploeg in de eerste helft met fantastisch spel helemaal van de mat. Eigenlijk de gehele eerste helft kwam Franeker nauwelijks in het spel voor. Al in de 8e minuut kwamen de gasten op voorsprong. Een schot van Sibold Jellema werd te nauwernood geblokt en uit de daarop volgende corner van Rick Atsma kopte Johannes Greidanus geheel ongedekt bij de tweede paal in. Een kwartier leek Jaider Pommer op weg naar de 0 – 2 maar werd terwijl hij zijn verdediger, die uitgleed, nog moest passeren door de grensrechter van de thuisploeg afgevlagd voor buitenspel. Hoe bedenk je het!!

Ondertussen nam Scharnegoutum wat gas terug en begon Franeker enigszins vat op het spel te krijgen.Dit was echter van korte duur. Scharnegoutum vatte de aanvallende intenties weer op en Franeker moest terug. Eerst werd een listige inzet van Gerald Dotinga door de keeper nog uit de hoek geplukt, maar daarna was het hek van de dam. In de 29e minuut stuurde Rick Atsma Mark Boschma de diepte in en die passeerde de keeper van de thuisploeg met een beheerst rollertje. Even later kreeg Franeker toch een kans maar Gert Jan van der Berg tikte de bal bekwaam uit de uiterste hoek In de 34e minuut werd het al 0 – 3. Mark zette vanaf de achterlijn voor en Johannes Greidanus maakte zijn tweede van de middag. Vlak voor rust werd het zelfs 0 – 4. Mark stuurde Jaider de diepte in en toen deze de bal perfect voor gaf tikte Gijs Vaessen simpel binnen. Een aanval uit het boekje.
In de tweede helft namen de gasten wat gas terug en ging men toch wat te gemakzuchtig met de opbouw van achter uit om. Dit leidde in de 52e minuut tot een ongelukkige handsbal bij het te onzorgvuldig opbouwen. Jeffrey Geurtin benutte het cadeautje onberispelijk: 1 – 4. Scharnegoutum zag het gevaar en zette toch weer wat aan en nam het initiatief weer in handen. In de 63e minuut leidde dit tot de 1 – 5. Een corner van de sterk spelende Rick Atsma werd bij de tweede paal goed voor de goal terug gekopt en het laatste zetje werd door Sibren Posthuma op de lijn met het hoofd meegegeven. Even later schot Mark uit een vlot lopende aanval loeihard op de buitenkant van de paal. Franeker probeerde met stevig voetbal de bakens toch weer te verzetten en dit leverde wel de nodige kansjes op, maar echt gevaarlijk werd men niet. Het leverde wel de nodige gele kaarten aan de zijde van de gastheren op. Bij een ongelukkige botsing met een doorlopende speler van Franeker en keeper Gert Jan van der Berg kwam laatst genoemde lelijk ten val en bleek achteraf zijn sleutelbeen te hebben gebroken. De 55 jarige keeperstrainer Robert Bervoets maakte zijn debuut voor Scharnegoutum en verving hem. Dat was toch even wennen voor de achterhoede van de gasten en dit leidde in de 72e minuut na een misverstand met de keeper en laatste man Sibren tot de 2 – 5 voor Franeker. Vincent van der Haag en Marcel Boersma en kwamen Gijs en Jaider nog vervangen maar het vloeiende spel van voor de rust kon men niet meer opbrengen. Bij een geweldige scrimmage voor het doel van Scharnegoutum kwam bijna de derde goal voor Franeker op het scorebord maar het liep goed af voor de gasten. Toen na afloop van de wedstrijd iedereen aan de kant wist te vertellen dat Makkum met 3 – 3 gelijk gespeeld had tegen Arum was het helemaal feest in de kleedkamer van de gasten. Toen bleek dat Makkum in de allerlaatste seconde van de wedstrijd, ver in blessuretijd, toch 4 – 3 had gemaakt, bedrukte dit de stemming wel, temeer daar het ook einde seizoen voor keeper Gert Jan bleek te zijn. De kampioensstrijd blijft open tot de laatste speeldag: Scharnegoutum – Makkum op 26 mei.

Schrijver Cees van der Goot

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

bij--004.jpg.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-44.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 620 gasten en geen leden online