Home
27-goliath.jpg

 09-05-2018 At the watergate is gisteravond losgebarsten met een spetterend openingsconcert, natuurlijk op het water bij de Waterpoort.  Duizenden bezoekers zijn erop afgekomen. Vandaag en morgen zullen in Sneek en heel wat steden en dorpen in de gemeente SWF, zoals o.a. IJlst, Heeg, Bolsward, Makkum, Woudsend, Westhem en Koudum optredens van jeugdige muzikanten uit veel Europese landen plaatsvinden. In een bonte stoet met elke groep de nationale vlag van hun thuisland, trokken ze gisteravond voorbij, begeleid door (natuurlijk) Jong Advendo.

Jammer eigenlijk dat Scharnegoutum geen zgn. satelietpodium heeft. Hebben we kansen laten liggen? Eigenlijk wel. Bij ons Swettehûs had het zomaar twee dagen lang een drukte van belang kunnen zijn, een ontmoetingsplek van jongeren uit heel Europa met de inwoners, ook jongeren van Scharnegoutum. De hele dag door optredens. Het had een mooi feest kunnen worden. 

Natuurlijk was het een behoorlijke klus geweest om dat te realiseren en velen uit het dorp hadden daarbij betrokken moeten zijn. 

Gelukkig zorgt Excelsior voor ons eigen Swettenight Music dat op zaterdag, 23 juni a.s. gepland staat. 

 

 

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-49.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 50 gasten en geen leden online