Home
32-Wijn-hoeve.jpg

5-05-2018 Scharnegoutum maakt het zichzelf onnodig moeilijk! Er stonden zaterdag zeker de nodige belangen voor beide ploegen op het spel bij de wedstrijd op het prachtige Sportpark De Swellen in Birdaard. Minpuntje was het te lange gras maar wie klaagde daar nu over met dit prachtige voorjaarsweer? in Birdaard.

Scharnegoutum kon bij winst op gelijke hoogte komen met koploper Makkum en Birdaard zou bij winst nog een rol kunnen om op de vierde plaats op de ranglijst te komen en daarbij nog kans op een periodetitel open te houden. Scharnegoutum pakte bij winst de tweede periode. Alhoewel men daar helemaal niet mee bezig was want de plannen liggen hoger: het kampioenschap.Scharnegoutum begon energiek aan de wedstrijd en zette de thuisploeg meteen onder druk. Al in de tiende minuut leek Vincent van der Haag te scoren maar zijn te zachte inzet werd op de lijn gered door een verdediger. Wat er daarna allemaal gebeurde valt eigenlijk met geen pen te beschrijven. De ene na de andere levensgrote kans deed zich voor maar de bal ging niet over de lijn en de verdediging van Birdaard hield de nul vast tot aan de 35e minuut. Gijs Vaessen, Mark Boschma, Johannes Greidanus en Rick Atsma: allemaal kregen ze 100 % kansen, maar de keeper van Birdaard en/of de verdedigers wisten het doel vooralsnog schoon te houden. Op een geven moment werd bij een corner van de gasten de bal binnen tien seconden drie keer op miraculeuze wijze van de lijn gehaald. De gastheren kwamen eigenlijk nauwelijks aan voetballen toe. En je weet hoe het werkt: zelf niet scoren, nou dan doet de tegenstander dat wel. Dat gebeurde nu echter niet en toen Scharnegoutum na ruim dertig minuten wat directer ging spelen was het in één keer gebeurd met de bewoners van De Swellen. Eerst gaf Gijs bij een snelle counter vanaf de achterlijn goed voor en rondde Mark beheerst af: 0 – 1. Mark gaf na de treffer aan gewisseld te willen worden en werd vervangen door Jaider Pommer. Even later het hoogtepunt van de wedstrijd: Vincent van der Haag rondde koppend een voorzet af en behaalde daarmee zijn eerste ster op Voetbal Noord. Een doelpunt waar hij al bijna drie jaar op zat te wachten. De ontlading was groot. Vlak voor rust ging de achterhoede van de thuisclub in de fout en profiteerde Gijs: 0 – 3. Kat in het bakkie.
In de tweede ging het meegereisde publiek er eens goed voor zitten en dacht dat er verder aan het doelsaldo gewerkt zou worden. Dat gebeurde echter helaas niet. Tegen de straffe wind in spelend liet Scharnegoutum de tegenstander veel te ver komen en bracht zichzelf daarmee in de problemen tegen het uiterst opportunistisch spelend Birdaard. Al in de 46e minuut was het raak. Slordig uitverdedigen werd koel afgestraft door Edwin Kooistra: 1 – 3. En even later bracht de lat redding bij een loeiharde vrije trap van de thuisploeg. Gelukkig profiteerde Jaider Pommer in de 55e minuut met een snelle counter van het opdringende Birdaard:1 – 4. De gasten lieten zich echter onnodig te ver achteruit dringen en in de 60e minuut plofte een corner van links zomaar in het doel zonder dat iemand kon vertellen wie de bal nu voor het laatst raakte:2 – 4. Timo Jansen en Wietze Lanting kwamen Vincent van der Haag en Maurice Jansen nog vervangen maar Scharnegoutum kon het spel van der eerste helft niet meer op de mat leggen. Het ging allemaal te traag en zonder overtuiging. De gastheren kregen wel nog een paar goede kansen maar het vizier stond gelukkig voor Scharnegoutum niet op scherp. De kansen voor de gasten bleven beperkt tot eigenlijk alleen een listig lobje van Rick Atsma wat helaas geen doel trof. Al met al toch een terechte overwinning voor de mannen uit Scharnegoutum, met als bijvangst: winnaar van de tweede periode.
Er volgen nog drie finales met als climax op de laatste speeldag de kraker om het kampioenschap tegen Makkum.
Schrijver Cees van der Goot.

Vincent van der Haag behaalde evenals Gijs Vaessen een paar weken geleden zijn eerste ster op Voetbal Noord.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-75.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 247 gasten en geen leden online