Home
17-Koopmans.jpg

27-04 Beide, de Koningsdag en de bus uit Marrum blokkeren Scharnegoutum. Scharnegoutum – Marrum 0 – 1  Marrum kwam naar Scharnegoutum met de bedoeling om niet te verliezen van misschien wel de beste ploeg uit de vierde klas B. Scharnegoutum ging inderdaad voortvarend van start zonder toch een vijftal geblesseerde basisspelers.
. De thuisclub nam van meet af aan het initiatief in handen en het leek een kwestie van tijd wanneer de eerste treffer zou vallen. Die viel in de 14e minuut na een prima aanval, afgemaakt door Mark Boschma. De grensrechter vlagde echter helaas voor buitenspel en de verder prima leidende scheidsrechter A. Bijker nam het signaal over en keurde de goal af.

Volgens toeschouwers op één lijn met de aanvaller was dat echter beslist onjuist. Scharnegoutum bleef echter aanvallen, maar de precisie ontbrak. Aan de kant van het veld kreeg men toch duidelijk de indruk dat de verjaardag van de koning hiermee te maken had. Het lukte allemaal net niet en toen de tegenstander in de 43e minuut een vrije trap kreeg op 35 meter van de goal van Scharnegoutum was het meteen raak. De voorzet werd perfect koppend afgewerkt door Marten Borger. Eigenlijk was het de eerste keer dat Marrum enigszins dreigend voor de goal van de thuisploeg verscheen.
In de tweede helft zou het dan gaan gebeuren. Een stormloop op de goal van Marrum leverde echter niets op terwijl de sporadische tegenstoten zeker niet van gevaar ontbloot waren. Keeper Gert Jan van der Berg moest bij tijd en wijle al zijn talenten ten toon spreiden om verder onheil te voorkomen. Alle pogingen van de thuisploeg stranden echter op de keeper van Marrum of waren te onzuiver van opzet. Ook een drietal aanvallende wissels, Marcel Boersma, Gijs Vaessen en Timo Jansen konden de zaak niet vlot trekken. Het was allemaal te onzuiver en zonder vaak enige overtuiging dat Marrum overeind kon blijven. Er moet wel gezegd worden dat de voor de goal geparkeerde dubbeldekker van Marrum ook niet echt meewerkte. Met de keeper van de thuisclub vaak achter de middellijn opererend bleven de tegenstoten van de tegenstander echter zeker niet zonder gevaar, maar de overtuiging om echt tot het gaatje te gaan onbrak bij de gastheren en zo eindigde deze wedstrijd in de eerste nederlaag van Scharnegoutum na de jaarwisseling. Teleurstellend, maar gelukkig won concurrent Makkum ook niet.
Cees van der Goot.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-76.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 282 gasten en geen leden online