Home
05-Bakker.jpg

april 2018 De zon schijnt en de temperatuur loopt op, de natuur barst uit haar voegen... Het bomen en struikenproject 2018 liep daarbij mooi in de pas . Dit jaar heeft het team van Op`e Hichte haar natuurproject samen met de Stifting de Flearen/Oer`t Lange Rek vorm gegeven met aandacht voor bomen en struiken. De samenwerking tussen school en stichting is een mooi voorbeeld, de theorie en praktijk verbinden.

Geweldig is ook dat veel ouders van kinderen hieraan enthousiast deelnemen. Zonder deze ouders is het niet mogelijk deze activiteit te houden en vorm te geven. Het thema van dit jaar:  bomen - struiken. Je staat vaak niet zo stil bij het nut van bomen en struiken...Ze zijn ze van groot belang voor het milieu waarin we leven. Door er eens speciaal mee bezig te zijn ontdekken we al snel het belang voor zowel mens als dier. Immers bomen leveren zuurstof, schaduw als het warm/heet weer is, hout voor allerlei doelen, grondstoffen voor papier. Dieren vinden er voedsel in bast of onder blad, kunnen er in broeden. Struiken leveren de geur van bloemen, insecten vinden nectar en er zijn vruchten voor mens en dier. Dit alles maakt dat we zuinig zullen moeten omgaan met die natuur en ook kinderen moeten bij brengen wat het belang is van de aarde waarop we leven.
Het project is/wordt afgesloten met een presentatie door de kinderen. De datum daarvan was woensdag, 18 april van 13.45 tot 14.15 uur. Ouders en grootouders, eigenlijk een ieder die de kinderen van onze basischool een warm hart toedragen,zijn welkom. Van onze kant, heel erg bedankt, schoolteamleden en ouders. We hechten groot belang aan de educatieve poot van onze activiteiten en zonder U zou dit niet mogelijk zijn. Bestuur Stifting de Flearen/It Lange Rek

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-73.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 645 gasten en geen leden online