Home
28-thuiszorg.jpg

Scharnegoutum – AVC 4 – 2 Scharnegoutum was zaterdag in de topper tegen AVC goed bij de les en speelde een fantastisch eerste half uur in de wedstrijd tegen de voormalige koploper in klas 4B AVC.Al vanaf het begin van de wedstrijd liet de thuisclub de tegenstander alle hoeken van het veld zien en een eerste treffer viel dan ook al in de vierde minuut. Eerst miste Mark Boschma in de derde minuut een geweldige kans waar de keeper van AVC nog redding kon brengen, maar uit de daarop volgende corner wist een verdediger van AVC de inzet van Mark slechts met de arm te keren met een penalty tot gevolg. Sibold Jellema benutte deze kans zoals hij de laatste weken doet: onberispelijk: 1 – 0.

AVC had in de gaten dat er meer fysieke kracht in hun spel gelegd moest worden en linksachter Jos van Schepen was daarvan het eerste slachtoffer. De eveneens fysiek sterke Gert van der Meer was zijn vervanger en op dat punt stond hij zijn mannetje wel, alhoewel hij toch de nodige moeite had met behendige nummer 7 van AVC. In de 17e minuut vergrootte Scharnegoutum echter wel de voorsprong tot 2 – 0, waar Gijs Vaessen alles en iedereen van AVC te snel af was met een counter en de bal beheerst langs de keeper schoof. Scharnegoutum stapelde nu de ene na de andere fraaie aanval richting het doel van de tegenstander maar met kunst en vliegwerk wist men de boel te klaren. Rick Atsma zette de ene na de andere prima aanval op maar Gijs en Mark wisten niet te profiteren. AVC kwam nauwelijks onder druk vandaan en was dat wel het geval dan stond keeper Gert Jan van der Berg op zijn plaats. Alleen liet hij zich in de 40e minuut toch verrassen bij een vrije trap van Jelte Visser die de bal perfect in de niet afgedekte hoek van de goal van Scharnegoutum schoot: 2 -1.
Meteen na de rust werd het zelf 2 – 2. Bij een heel makkelijk gegeven vrije trap werd de bal gevaarlijk in het doelgebied van Scharnegoutum gebracht. Keeper Van der Berg kreeg de bal niet onder controle en Durk Ennema werkte het leder in een wirwar van spelers over de lijn. Scharnegoutum was even van slag en een volgende vrije trap vanaf de zijkant scheerde de lat. De thuisclub herpakte zich echter en nam toch het initiatief weer in handen. In de 61e stapte Sibold Jellema listig over een laag ingeschoten corner van Rick Atsma heen – hij werd daarbij wel voor de zoveelste keer onderuit geschoffeld maar de doorgeschoten bal werd beheerst door Johannes Greidanus binnen geschoven: 3 – 2. Scharnegoutum kreeg daarn een drietal corners op rij maar men wist de bal niet binnen te schieten of te koppen. Ook Rick schoot nog in kansrijke positie naast. AVC zette nog maar eens aan en rond de 70e minuut kregen ook zij een drietal corners op rij maar ook zij wisten niet te scoren. Bij de laatste poging was wel spits Mark Boschma nodig om de bal van de lijn te halen. Gerald Dotinga kwam de murw gebeukte Sibold vervangen en Scharnegoutum kwam weer onder de druk vandaan. Linksachter Gert van der Meer wist nog met een geweldige crosspass Mark Boschma te bereiken maar hij faalde in zeer kansrijke positie. Even later werd hij, moegestreden, vervangen door de uit de 35+ ploeg geplukte topscorer aller tijden, Marcel Boersma, vervangen en die liet zien dat hij het torinstinct nog niet was verleerd. Een minuut na deze wissel moest Johannes Wierda met een hamstringblessure het veld verlaten en moest Scharnegoutum met 10 man verder omdat het al door zijn wissels heen was. Een aandringend AVC kreeg echter het deksel op de neus. Eerst ondernam Gert van der Meer één van zijn befaamde rushes vanaf de achterste lijn langs alles en iedereen, maar hij scoorde, zoals ook vorig seizoen vaak het geval was, niet. De koek was echter nog niet op. In de lange blessuretijd schoot eerst Johannes Greidanus na een listig genomen corner nog tegen de paal en werd een schoot van good-old Marcel nog tijdig geblokt voor hij doel trof. Dezelfde Marcel pikte echter in de 94e minuut nog wel zijn doelpuntje mee. Terwijl Scharnegoutum nog maar met 9 en een halve man speelde, ook Gijs Vaessen liep op apegapen, speelde Rick Atsma Marcel listig vrij en de oude meester vergrootte zijn totaal gescoorde goals beheerst met nummer 252. Een uitstekend spelend Scharnegoutum kreeg loon naar werken.

Cees van der Goot

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-61.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 786 gasten en geen leden online