Home
35-dekajuit.jpg

14-04-2017 Scharnegoutum – Bolsward 2 – 0 De kritiek en het commentaar op de vorige week gewonnen wedstrijd tegen Arum was niet mals, maar Scharnegoutum revancheerde zich zaterdag op fantastische wijze tegen angstgegner SC Bolsward. Zelden werd er gewonnen van deze club en zaterdag was dat wel het geval. De inzet en de wil om te winnen was weer aanwezig en eigenlijk is de overwinning geen moment in gevaar geweest, alhoewel die wel lang op zich wachten. Scharnegoutum begon goed aan de wedstrijd en het was duidelijk wat er op het spel stond.

Bolsward wilde graag de punten mee naar huis nemen om zo de vierde plaats redelijk veilig te stellen en Scharnegoutum maakt nu toch aanstalten om op het eind van de competitie als koploper te eindigen. In het begin van de wedstrijd deden zich al de nodige kansen voor maar het leidde allemaal tot niets. In de 20e minuut leek Bolsward op voorsprong te komen na een misser van voorstopper Maurice Jansen. Bart Gietema lobte de bal over keeper Gert Jan van der Berg heen maar op de doellijn wist hij verder onheil nog te voorkomen. Verder in de wedstrijd had Maurice de spits van Bolsward helemaal in zijn zak en kreeg Gietema eigenlijk geen enkele kans. De achterhoede onder leiding van Sibren Posthuma had trouwens in het verdere verloop van de wedstrijd de zaak onder controle en dreigde er enig gevaar dan had keeper Van der Berg zijn zaakjes op orde. Echte kansen creëerde Scharnegoutum in de eerste helft eigenlijk ook vrij weinig behalve in de 34e minuut toen Gijs Vaessen een afgemeten voorzet van Rick Atsma had moeten verzilveren maar in goede positie naast kopte.
Ook in de 54e minuut kon een perfecte voorzet van Rick niet tot een doelpunt worden gepromoveerd door de aanvallers van de thuisploeg. Even later maakte Gert van der Meer zijn rentree dit seizoen in de hoofdmacht van de gastheren ten faveure van Gerald Dotinga, die zijn paadje op de rechtsachter zoals we van hem gewend zijn, naar behoren schoonveegde. Scharnegoutum werd naarmate de tweede helft vorderde steeds sterker en een doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven. Met kunst en vliegwerk wisten de gasten de zaak nog te klaren en dachten een punt mee te kunnen nemen naar Bolsward. Met Vincent van der Haag en Jos van Schepen voor de Mark Boschma en Johannes Greidanus nam de druk langzaam maar zeker toe. In de 77e minuut wist een verdediger van Bolsward eerst een schroeier van Rick Atsma nog te pareren maar een paar tellen later moest er een handsbal aan te pas komen om erger te voorkomen. Sibold Jellema scoorde net als vorige week onberispelijk uit de toegekende penalty. Hiermee was het verzet van de gasten gebroken. Kansen wisten de gasten niet te creëren en toen Rick Atsma met een perfecte boogbal in de uiterste hoek 2 – 0 op het scorebord wist te zetten was het met het geloof bij de gasten gebeurd. Professioneel werd de wedstrijd uitgespeeld en de punten na de wedstrijd uitgebreid in de kantine gevierd.
Volgende week wacht de topper tegen AVC waar nog een appeltje mee te schillen is.
Cees van der Goot

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-60.jpg

We hebben 249 gasten en geen leden online