Home
27-goliath.jpg

Scharnegoutum – Franeker 2 – 1   Scharnegoutum behaalde zaterdag een moeizame maar toch wel verdiende overwinning op Franeker. In tegenstelling tot vorige week startte de thuisploeg nu wel furieus en na 1 minuut was het al 1 – 0. Mark Boschma zette van links goed voor en Gijs Vaessen tikte bij de tweede heel rustig de eerste goal binnen. Bij de volgende aanval had Mark de 2 – 0 op de schoen maar hij schoot vanaf twee meter voor de goal op de paal. In de rebound schoot Gijs tegen de keeper.

Daarna herpakte Franeker zich en ging her spel op en neer. Scharnegoutum was wel de bovenliggende partij maar echt gevaarlijk werd men niet. Franeker speelde op de verwachte afwachtende manier en gokte op de snelle counter. Die kwam er in de 18e minuut. Vanaf de achterlijn werd de bal perfect voorgegeven en Henk Vonk rondde uit de lucht strak en hard af: 1 – 1. Het spel golfde nu op en neer en Franeker strafte een foutje van keeper Gert Jan van der Berg bijna keihard af, maar de blokteckle belandde hard in het zijnet tot oplichting van het aanwezige publiek. Ondertussen kabbelde het spel voort en waren de ploegen in het veld redelijk aan elkaar gewaagd. Gijs Vaessen kreeg nog een tweetal kansen maar hij wist ze niet te verzilveren. Op slag van rust leek Franeker alsnog op voorsprong te komen maar de verdediging van de gastheren wist de zaak te klaren.

Tien minuten na de rust had Gijs de 2 – 1 op de schoen maar hij treuzelde te lang en de kans was voorbij. In de 59e minuut maakte Timo Jansen wel de 2 – 1. Sibold Jellema nam een vrije trap snel, Gijs zette voor en Timo rondde koel af. Even later kwam Rick Atsma Mark Boschma vervangen, maar Scharnegoutum kon de rust in de opbouw van het spel niet echt vinden. Gijs dacht een voorzet van rechts nog achter het standbeen langs af te ronden maar ook dit mislukte. Even later leek Gijs toch weer te scoren maar zijn boogbal verdween net naast de paal. Gerald Dotinga kwam de flegmatieke gelegenheidslinksachter Johannes Wierda vervangen om iets meer zekerheid achterin op te bouwen, want de counter van de gasten en de soms te simpele opbouw van de gastheren van achter uit bleven gevaar opleveren. Tot noemenswaardige hoogtepunten voor beide doelen kwam het eigenlijk nauwelijks waarbij Scharnegoutum over het algemeen wel de bovenliggende partij was, maar Franeker de boel meestal vrij eenvoudig wist op te lossen. Vlak voor tijd kwam Vincent van der Haag Jaider Pommer nog vervangen maar zijn solo leidde enkele minuten voor tijd niet tot het gewenste resultaat en de eerste ster voor genoemde Vincent blijft nog steeds uit. Al met al heel nuttige maar toch wel verdiende puntjes voor de thuisploeg die op deze manier in de race blijft voor de bovenste plaats. Paasmaandag volgt de volgende hindernis bij de uitwedstrijd tegen V en V 68.    

Hierbij het wedstrijdverslag van het 1e elftal van Paasmaandag 2 april

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-24.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 363 gasten en geen leden online