Home
18-Patrias.jpg

28-03-2018 Mulier beter dan uitslag tegen Scharnegoutum doet vermoeden. Scharnegoutum – Mulier 5-0. Scharnegoutum begon uitermate zwak aan het duel terwijl Mulier wist wat er moest gebeuren. Al na één minuut spelen had Mulier een tweetal grote kansen, maar zoals bestuurders van de club voor aanvang van de wedstrijd reeds melden heeft Mulier grote moeilijkheden met het benutten van kansen. 

Na ruim een minuut spelen had zwak ingrijpen van de defensie van Scharnegoutum tot gevold dat een aanvaller van Mulier vrij voor keeper Van der Berg van de thuisploeg verscheen maar de bal werd spijkerhard tegen de lat ge schoten en Scharnegoutum uit de counter meteen 1 – 0 maakte. Uit de voorzet van Jaider Pommer belandde de bal op de lat waarna Gijs Vaessen de bal simpel inkopte. Zijn eerste ster op Voetbal Noord was een feit. Even later kreeg Mulier opnieuw een heel goede kans maar men schoot hard naast de goal. Gijs Vaessen dacht in de 21e minuut zijn tweede te maken, maar zijn inzet belandde naast de paal in het zijnet. Terwijl het spel op en neer deinde maakte Johannes Greidanus in de 32e minuut 2 – 0. Een als voorzet bedoelde bal belandde met een prachtige curve  in de uiterste hoek en terwijl men op eredivisieniveau zou met roepen: een wereldgoal; zeggen wij op ons niveau: meer geluk dan wijsheid. Maar hij telt wel. Verder gebeurde er in de eerste helft weinig opzienbarends.

In de tweede helft begon Scharnegoutum scherper aan de wedstrijd. In de 48e minnut had dit reeds kunnen uitmonden in een nog grotere voorsprong maar de voorzet van Gijs werd door alles en iedereen gemist terwijl hij rakelings voor de goal langs ging. Ook Timo Jansen schoot in kansrijke positie hard naast de doelpaal. Even later werd hij gewisseld voor Rick Atsma. Dezelfde Rick zette in de 63e minuut Jaider Pommer vrij voor de goal waarbij twee verdedigers van Mulier elkaar in de weg liepen. Jaider schoot onberispelijk langs de keeper: 3 – 0. De wedstrijd was daarmee eigenlijk gespeeld. Mulier gaf zich over en Scharnegoutum kon doen en laten wat ze wilde waarbij men toch regelmatig wat te frivool te werk ging. Zo miste Mark Boschma een bal bij de tweede paal en dacht Gijs achter zijn standbeen langs te kunnen scoren uit een goede voorzet maar dat lukte allemaal niet. Met Gerald Dotinga en Sibold Jellema voor Sibren Posthuma en Wytze Lanting in de ploeg kwam er weer wat meer pit en no nonsense in de ploeg en was het verzet van Mulier gebroken. In de 71e minuut schoot Gijs Vaessen van rechts scherp voor terwijl de keeper van Mulier dacht dat er een voorzet zou volgen. Mark Boschma hoefde de bal niet meer aan te raken, die rolde zo het doel wel in: 4- 0. Ondertussen wist Mulier eigenlijk nauwelijks echt gevaarlijk te worden. Snelle counters werden wel opgezet, maar nog voor het strafschopgebied van de thuisclub werden ze vrij simpel geneutraliseerd. Keeper Gert Jan van der Berg had derhalve eigenlijk een heel rustige middag. In de 82e minuut maakte Mark Boschma er nog wel 5 – 0 van toen hij een goed lopende aanval bij de tweede paal simpel intikte. In de 89e minuut kreeg Gert Jan nog een echt schot op doel maar hij stond op zijn plaats. Al met al een ruime overwinning wat er in het begin van de wedstrijd niet naar uitzag. 

Schrijver Cees van der Goot.

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-48.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 357 gasten en geen leden online