Home
42-finzie2-sneek.jpg

Scharnegoutum - Beetgum 1 – 0 In de laatste oefenpot op kunstgras met 3 – 0 winnen van de koploper van de derde klas en dan zaterdag tegen de nummer laatst van je eigen klas. Je weet bijna zeker wat er gaat gebeuren en de leiding waarschuwt er bij de laatste training dan ook al voor. Onderschat de komende tegenstander niet. Maar het gebeurde wel. Scharnegoutum startte in de eerste officiële wedstrijd na de winterstop slap en kreeg meteen te maken met een wel fanatiek startend Beetgum. Er ging bijna niets goed bij de thuisclub en het wachten was op de eerste goal van de tegenpartij. Die kwam echter niet. Eerst redde keeper Gert Jan van der Berg nog met het puntje van zijn schoen en even tastte linksback Jos van Schepen helemaal mis maar profiteerden de gasten opnieuw niet.

Langzaam maar zeker ontwaakten de gastheren uit de winterslaap en namen het initiatief over. De druk op het doel van Beetgum nam toe en zelf kwamen de gasten nauwelijks nog aan een goede aanval toe. Kwam men in de buurt van de goal van Scharnegoutum dan ging alles te gehaast over en naast. In de 30e minuut kwam de thuisploeg wel op voorsprong door een penalty van Timo Jansen. Jaider Pommer speelde zijn tegenstander bij een snelle aanval in het strafschopgebied uit en die wist niets anders te doen dan de bal met zijn handen te keren. Even daarom claimde de thuisclub ook een penalty wegens onderuitlopen van Jaider maar hier wilde arbiter Over niets van weten. Voor rust zette Scharnegoutum nog een paar vloeiende aanvallen over meerdere schijven op de gladde grasmat maar dit leidde helaas tot niets of de keeper van Beetgum was de baas.

In de tweede helft wilde de thuisclub het afmaken, maar het lukte allemaal net niet. Kopballen van Jaider en schoten van Rick Atsma ging over en naast. Na twintig minuten leek de 2 – 0 dan eindelijk te vallen maar op miraculeuze wijze ging een corner van Rick niet over de lijn en wist men ook in het vervolg de bal niet over de doellijn te krijgen.  Het spel werd nu zienderogen weer slechter en enige overtuiging zat er niet in het spel. Sibold Jellema kwam Timo Jansen vervangen maar het spel werd er niet beter op. Door te laconiek veldspel en te veel met de bal te gaan lopen door de thuisploeg begon Beetgum weer kansen te krijgen. Ondertussen sloeg Scharnegoutum zeer slordig om met de hen geboden kansen. Met lange ballen probeerde Beetgum de bakens te verzetten maar ook zij waren slordig in de afwerking, terwijl ze met een aantal corners heel reële kansen kregen. In de slotminuten lukte het Jaider Pommer en Gijs Vaessen van de gastheren ook niet de keeper van Beetgum te verschalken terwijl ze alleen voor hem verschenen. In de blessuretijd moest Gert Jan van der Berg de 1 – 0 zelfs nog veilig stellen met een wereldredding, toen een voorzet van rechts van zeer dichtbij werd ingekopt maar hij tijdig in de hoek van de goal verscheen en met zijn voeten redding bracht. Al met al een heel matige wedstrijd van de kant van Scharnegoutum, maar als je die potjes wel weet te winnen komt het goed.

Schrijver Cees van de Goot.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-80.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 302 gasten en geen leden online