Home
05-Bakker.jpg

Donderdagavond 15 maart a.s.  in het Swettehûs in Scharnegoutum is er vanaf 20.00 uur een lezing over Etty Hillesum. Toegang gratis, koffie 1,50. Iedereen is welkom.
Etty Hillesum wordt op 15 januari 1914 geboren in Middelburg. In 1932 verhuist ze naar Amsterdam om te gaan studeren. Tijdens haar studententijd komt ze in contact met de Duits-joodse vluchteling Julius Spier (1887-1942). Julius wordt haar persoonlijke leermeester en grote liefde.

Hij stimuleert haar ook om een dagboek bij te houden.
In 1942 gaat Etty aan de slag bij de Joodse Raad op de afdeling Culturele Zaken. Ze werkt daar maar twee weken en vindt het verschrikkelijk. In 1942 krijgt ze een oproep voor deportatie naar Westerbork. Daar gaat ze werken bij de afdeling ‘Sociale Verzorging Doortrekkenden’. Op 7 september wordt zij zelf op transport gesteld naar Polen. Alwaar zij op 30 november in Auschwitz is vermoord.
Etty liet een bijzonder dagboek en vele brieven na. In haar dagboek is goed te lezen hoe een jonge vrouw in oorlogstijd zich ontwikkelt tot een volwassen dame. Daarnaast geeft het dagboek inzicht in de wijze waarop de anti-Joodse maatregelen en deportaties op de Joden zelf zijn overgekomen.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-15.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 329 gasten en geen leden online