Home
40-thea.jpg

02-02-2018 Aandacht voor de spits van de kerk in Omrop Fryslân. De Omrop stuurde een verslaggever die tegelijk cameraman voor een radio en tv opname. De problemen met onze torenspits trekt ruime aandacht. Na LC en FD nu dus de Omrop. De TV opname werd door Jeroen Boersma zorgvuldig samengesteld met mooie beelden van de kerk zowel binnen als buiten. O.a. filmde hij de klok, het uurwerk en ook door het luik ver boven het schip van de kerk, het prachtige uitzicht vanuit de toren op het omliggende dorp en landschap.


Jammer was dat het TV verslag in het programma "Hjoed" met Pieter Jellema slechts plm 40 seconden duurde en we dus een deel van zijn verhaal en de mooie beelden moeten missen. Ruime aandacht was er wel in de live-uitzending waar Pieter en ik alle gelegenheid kregen te vertellen over de toestand waarin de spits verkeert en welke betekenis kerkgemeenschap en het kerkgebouw in maatschappelijk opzicht hebben voor een dorpsgemeenschap. Het radioverslag is via www.omropfryslân.nl nog te beluisteren voor wie er belangstelling voor heeft.

Jan

 

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto_06-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-18.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 629 gasten en geen leden online