Home
14-Jaco.jpg

Het is nu wachten op het ontstaan van een werkgroep die samen met doarpsbelang de mogelijkheden van een zwemplekje gaat uitwerken (zie het besprokene op de blog van doarpsbelang). Dit kan alleen gerealiseerd worden wanneer er voldoende draagvlak is in het dorp vanwege de toch behoorlijke kosten die een en ander met zich mee brengt.

Bovenstaande foto is een voorbeeld van een door de gemeente SWF gerealiseerde zwemplek in de Hommerts. Ook hier was behoefte aan een zwemplekje op een veilige plek. De inwoners van dit dorp waren bereid mede verantwoordelijkheid te nemen voor enig onderhoud (schoonhouden) en een oogje in het zeil houden op de zwemmertjes.

In de werkgroep moet misschien ook nog eens goed worden gekeken naar een geschikte locatie. Ligt de beoogde plek niet teveel uit het zicht met het oog op het oogje in het zeil? en is het denkbaar dat kinderen toch ook in de zwette gaan zwemmen? Aan de trekskute lijkt het veiliger (geen bootjes e.d) De locatie is niet dichtbij de woningen maar op enige afstand en mensen kunnen door de open ruimte ook wat zicht houden op gebeurtenissen. De foto van de Hommerts lijkt toevallig ook wel wat op de plek die we eerder bekeken hebben bij de trekskute.

Wat ik hier schrijf zijn persoonlijke overwegingen. Bij Doarpsbelang hebben we de plek achter de sportvelden op het oog.

Van belang is hoe dan ook dat meer dorpsbewoners zich uitspreken. Als dit niet het geval is lijken onze inspanningen vergeefs te zijn geweest. 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-09.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 485 gasten en geen leden online