Home
31-slager.jpg

Na de jaarwisseling was het raak… bleek plots ons kunstwerk verplaats naar de Fleardyk. Ja, "Scharnegoutum het leukste dorp van de gemeente SWF ", men haalde het kunstwerk weg bij de snelweg en heeft het verplaatst. Bij de Snitserdyk: Het kunstwerk en de weg als spel op de wagen! Hoe onveilig en niet toekomstbestendig is deze huidige Snitserdyk, de N354? In de loop van 2017 en 2018 wordt door de provincie de verbindingsweg tussen Sneek en Leeuwarden hier en daar opnieuw ingericht.

Om de veiligheid op de kruisingen naar Easterwierum en Raerd te verbeteren komen er in de huidige N354 nog twee ovondes bij. Verder wordt de rijweg nabij Tsienzerbuorren opnieuw ingericht en gaat de snelheid omlaag naar 60 km/uur, zo staat in de provinciale plannen van vorig jaar te lezen. Maar zijn deze maatregelen voor de toekomst voldoende? Per dag rijden er bijna 12.000 voertuigen over deze bochtige, smalle en onveilige weg. Deze racebaan N354 mag verder worden aangepakt, misschien eerder wat breder maken (…!?) en dan staat zo’n verwaarloosd kunstwerk in de weg. Valt eigenlijk ook niemand meer op…? Maar leuker is bijvoorbeeld dit; om weer nieuw leven in te blazen, in zo’n oudejaarsploeg voor ons dorp…

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-76.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 530 gasten en geen leden online