Home
37-dorpshuis.jpg

24-12-2017 Langs de weg staan al geruime tijd nieuwe bordjes... het wandelnetwerk. Het is een netwerk van wandelpaden, die allemaal gekoppeld zijn via wandelknooppunten. Met dit knooppuntsysteem maak je je eigen wandelroute, van korte ommetjes tot meerdaagse trektochten. Het is een fijnmazig netwerk, die een deel van onze provincie beslaat. Het wandelnetwerk is groter dan... beslaat een (wandelvriendelijk) deel van een provincie, en bestaat uit gekoppelde wandelpaden, die zijn voorzien van paaltjes met driehoekjes-pijlen (zie foto).

Deze pijlen voeren naar knooppunten (soms keuzepunten genoemd), die geplaatst zijn op kruispunten of splitsingen van paden en wegen. Bij sommige knooppunten staan ook overzichtsborden, om te helpen bij de planning. De paden/wegen van de wandelnetwerken zijn in twee richtingen bewegwijzerd.
De wandelnetwerken zijn in principe aangelegd over de mooiste wandelpaden in het gebied.
Het gekozen startpunt heeft een nummer of een combinatie van een letter en een nummer. Het volgende knooppunt vind je door de paaltjes met de pijlen in die richting te volgen. Bij ieder knooppunt kun je je route wijzigen: inkorten, uitbreiden of van richting veranderen.
Een (enig) minpunt van de knooppuntroutes is dat ze 'anoniem' zijn, niet meer dan een rijtje cijfers zonder een thema.
Meer info van de punten route op www.route.nl of www.falk.nl   In totaal heeft Falk intussen 14 overzichtskaarten ontwikkelt, de meeste in het Noorden.
Ook 3 in de provincie Limburg en 1 in provincie Zuid Holland. Schaal 1:32.000
Nr 12: Zuidwest Fryslan.  NR 08: Noordwest Fryslan Falk wandelkaart / overzichts kaarten

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-11.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 294 gasten en geen leden online