Home
43-shiatsu.jpg

16-12-2017 Zwaarbevochten maar slimme overwinning van Scharnegoutum op Makkum. Makkum – Scharnegoutum 1 – 2 Scharnegoutum pakte zaterdag een hele nuttige zege op het kunstgras van en tegen Makkum. In de eerste helft lieten de gasten de thuisploeg het spel maken en gunden hen de bal. Echt gevaar voor de keeper van Scharnegoutum ontstond er echter eigenlijk nauwelijks. De aanvallen van de gastheren verder allemaal voor het strafschopgebied opgevangen door de solide defensie van de zaterdag in het blauw gestoken gasten.

Ze werden tijdig gepareerd en van daaruit bouwde Scharnegoutum rustig en beheerst zijn tegenstoten op. En die waren veel gevaarlijker dan die van Makkum. Jaider Pommer had in de eerste twintig minuten van de wedstrijd al een tweetal hele goede kansen maar hij kopte tot tweemaal toe in een heel kansrijke positie naast. Keeper Wessel de Hoop van Scharnegoutum had het rustig en hoefde nauwelijks in actie te komen. In de 27e minuut sloeg Scharnegoutum keihard toe. Bij een snelle aanval over links trok Timo Jansen vanaf de achterlijn hard voor. Voor Mark Boschma de bal kon intikken deed een verdediger van Makkum dat reeds voor hem: 0 – 1. Vlak voor rust vond een zelfde aanval over rechts plaats. Jaider werd diep gestuurd, ontweek de verdedigers van Makkum en legde de bal op maat voor en Mark tikte de bal beheerst in het netje: 0 – 2. De counters van Scharnegoutum bleken dodelijk terwijl Makkum maar voort ploeterde.
Na de rust was duidelijk dat Makkum er met de wind mee een schepje boven op zou gooien. En dat gebeurde ook. Scharnegoutum moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. Het ging allemaal te ongecontroleerd bij de gastheren en ook de rust in het spel van Scharnegoutum verdween. Het spelpeil in de tweede helft was dan ook zeer matig. De rustige opbouw van de gasten was verdwenen en vooral op het middenveld werden de nodige ”nuttige” overtredingen gemaakt om het spel van de thuisploeg te ontregelen wat de nodige gele kaarten voor Scharnegoutum opleverde. Voor het doel werd Makkum echter nauwelijks echt gevaarlijk. Ook corners leverden niets op. Tot de 75e minuut. De bal werd voor de goal recht omhoog gekopt door de verdediging en terwijl de bal in een mêlee van spelers op de grond viel wist Menno Bijlsma deze over de lijn te frommelen: 1- 2. Dit was voor Makkum het moment om nog meer ten aanval te trekken maar het ging allemaal te ongecontroleerd zodat de gasten vrij simpel overeind bleven. En kwam men in schietpositie dan waren de schoten onzuiver of kon keeper De Hoop redelijk eenvoudig op de been blijven. Met de nodige wissels hield Scharnegoutum stand en was bij counters steeds erg gevaarlijk, maar ook hier duurde het steeds te lang om de keeper van Makkum te verschalken. Vooral omdat men controle over het spel wilde houden en de bal nu niet meer aan de tegenstander toe vertrouwde. En dat lukte uitstekend.
Verslaggever Cees van der Goot

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-21.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 429 gasten en geen leden online