Home
14-Jaco.jpg

20-12-2017 Nog slechts enkele dagen... Wat is een skyline van Scharnegoutum zonder onze "toer". Geen gezicht natuurlijk! Daarom op 30 december het Rondje om de kerk, onder het motto "Yn`t fjoer foar de toer". Het belooft een prachtig evenement te worden. Al zo`n 30 dorpsbewoners verlenen hun medewerking om er een succes van te maken. U mag dit niet missen.......en als het koud is, muts, sjaal en warme dikke sokken houden U warm en anders wel de snert, koffie, thee of andere dranken die aanwezig zijn.

Vuurkorven ook, om U zonodig op te warmen. Het Bestuur van Doarpsbelang wil de trend zetten en geeft een bijdrage van € 5.000,- voor de restauratie van de torenspits. Daarmee komt de teller nu al in de buurt van zo`n 7000 euro terwijl de eerste actie zelfs nog moet beginnen. Ook in de Doarpsomropper die deze week uitkomt informatie over het evenement. Het Rondje om de kerk dat van start gaat na het finishen van de deelnemers aan de snertloop, brengt U o.a. in de kerk, bij het swettehûs, vervolgens de garage van de fam. Atsma op de Terp, bij Erik en Wietske, ook de Terp, de hoek Achterbuorren ......en nog eens in het oude Elim, waar het een beetje griezelig kan zijn. Er is veel te zien onderweg, te doen ook, beleefmomenten zogezegd. Geniet verder van poffertjes, marsmellows en veel andere lekkernijen.

De centrale plek van dit evenement is de grote tent op het pleintje voor de kerk. Daar zal het vast nog een tijdje erg gezellig zijn en sluiten we af met een loterij waaraan mooie prijzen zijn verbonden. Voor het deelnemen aan het Rondje kunt U in de tent knipkaarten kopen voor een bedrag van € 5,- of € 2,50  De kosten op de beleefplekken varieren tussen € 1,- en € 0,50 af te strepen op Uw knipkaart.  

Namens alle betrokkenen

Jan 

 

 

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto 30-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-63.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 619 gasten en geen leden online