Home
41-byDieuwke.jpg

2-december-2017 Scharnegoutum 1 – VCR 1 5 – 2 Nummer drie en vijf van de competitie tegen elkaar. Je zou zeggen dat kan een spannend potje worden. Het tegendeel was echter waar tot teleurstelling ongetwijfeld van het behoorlijk aantal opgekomen toeschouwers uit Rinsumageest.
Scharnegoutum liet vooral in de eerste twintig minuten van de wedstrijd geen spaan heel van de enigszins gehavende ploeg van VCR.

Het mag dan ook een wonder heten dat de stand toen nog maar 2 – 0 in het voordeel van de gastheren was. Het had zo, en eigenlijk ook gemoeten, een nulletje of vijf, zes kunnen zijn. Het bleef vooralsnog bij twee doelpunten van de topscorer Gijs Vaessen en de voor het eerst dit seizoen in de basis verschijnende topscorer van vorig seizoen, Jaider Pommer. Jaider maakte de 1 – 0 al in de vijfde minuut op aangeven van Mark Boschma. Dezelfde Mark had even later de 2 – 0 op de schoen maar hij faalde. In de 11e minuut stuurde Rick Atsma Jaider de diepte in en deze legde de bal op maat breed op Gijs en de 2 – 0 stond op het scorebord. Dat er de daarop volgende tien minuten geen doelpunten vielen mag inderdaad een wonder heten. Gijs miste binnen een minuut twee keer voor de lege goal terwijl de bal op de paal en naast schieten moeilijker was dan de bal in het doel te schieten. In de chaos achterin bij de gasten werden in een paar minuten tijd nog een aantal opgelegde kansen gemist. Ballen werden van de lijn gehaald of op de paal geschoten. Ook een vrije trap van Wytze Lanting trof geen doel. Ook Mark faalde alleen voor de keeper. Scharnegoutum liet daarna de touwtjes wat vieren en liet de gasten wat in hun spel komen. In de 21e minuut stond zowaar bijna de 2 – 1 op het scorebord. Van dichtbij schoot de spits van VCR hard op de onderkant van de lat en de rebound werd vanaf twee meter naast gekopt. Even later deed zich een vervelend incident voor. Anne Jan Schat kreeg op de middellijn de bal vanaf één meter afstand spijkerhard in zijn onderlichaam en lag tientallen seconden kermend op de grond. Een zware blessure werd gevreesd. Onderzoek door de dokterswacht bepaalde echter dat het toch iets mee viel. Of hij zaterdagavond echter een basstem heeft gehad valt te betwijfelen. In de 38e minuut werd het dan eindelijk 3 – 0. Rick speelde de bal perfect de diepte in, Mark zette voor en Jaider rondde beheerst af.
Vlak na de rust maakte Jaider meteen zijn derde van de middag. Uit een corner van Mark tikte hij bij de eerste paal de bal keurig, voor zijn tegenstander komend, in de korte hoek. Scharnegoutum liet hierna de teugels helemaal vieren en bracht zichzelf bij tijd en wijle gewoon een beetje in de problemen. Kees Becker moest in de 53e minuut een bal zelfs van de lijn halen om erger te voorkomen. De gebroeders Jansen, Maurice en Timo, kwamen Sibold Jellema en Jaider Pommer vervangen. Aan het spelbeeld veranderde niet veel. Toen Gijs in de 62e minuut op aangeven van Rick Atsma de 5 – 0 aantekende, geloofden de gastheren het wel en dachten kennelijk aan de warme kantine en een potje bier. VCR wilde nog wel even iets rechtzetten en kreeg daartoe van de thuisploeg ook alle gelegenheid. Het is bijna Sinter Klaas zullen we maar denken. Eerst beroerde Sibren Posthuma een voorzet van Erwin Raap met zijn scheenbeen en liet keeper Wessel de Hoop kansloos en in de 81e leidde gepruts achterin zelf tot de 5 – 2 door Loremzo Falize. Jammer voor het thuispubliek. Het zag een eigenlijk prima wedstrijd van de thuisclub eindigend in een wat onbevredigend slot. De ruime winst is natuurlijk het belangrijkste en de boog kan ook niet de hele wedstrijd gespannen staan, vooral als de weerstand soms te matig is. Rest nog te melden dat scheidsrechter Tramper een uitstekende wedstrijd floot. Hij voelde de sportieve wedstrijd perfect aan.

Verslaggever Cees van der Goot

Groet,
Leffert

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-77.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 160 gasten en geen leden online