Home
28-thuiszorg.jpg

Milieustraat Sneek ook op zaterdag open 

Sneek – Met ingang van 2018 is de milieustraat aan de Wetterskipsdyk 4 in Sneek ook op zaterdag open, van ’s morgens 9.00 uur tot ’s middags 13.00 uur.

De andere openingstijden blijven gelijk nl. van maandag t/m vrijdag van 16.30 – 19.00 uur.

Legitimatie is verplicht. 

U mag 12 keer per jaar gratis afval brengen naar de milieustraat, per keer maximaal 2 kuub.Komt u

vaker langs of brengt u meer afval? Dan moet u daarvoor betalen. U betaalt € 27 per halve kubieke meter (1/2 m3) afval. U kunt op de milieustraten alleen met PIN betalen.

Een andere aanpassing is het ophalen van grofvuil aan huis. Dat kan vanaf 2018 nog twee keer per jaar (in plaats van drie keer).

Kerstbomen

In de tweede week van januari rijden de afvalophalers van Súdwest-Fryslân een inzamelroute voor afgedankte kerstbomen. Kerstbomen belandden vorige jaren soms op straat of in het plantsoen. Door een kerstbomenroute te rijden, hoopt de gemeente dit te voorkomen. De kerstbomenroute vervangt in die week de GFT-route. Kerstbomen kunnen neergelegd worden op de plek waar anders de gft-container aan de weg wordt gezet.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-68.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 437 gasten en geen leden online