Home
06-Breuker.jpg

 18-11-2017 Voetballers aan de bal... AVC mocht aantreden tegen de nummer drie van de competitie Scharnegoutum. En Scharnegoutum bleek een goed voetballend elftal te zijn wat het AVC deze middag ontzettend moeilijk maakte. Gedurende de gehele wedstrijd had men een overwicht. Maar AVC bleek dodelijk precies in de afwerking van kansen en dat was wat Scharnegoutum ontbeerde. Scharnegoutum startte fel aan de wedstrijd en binnen 5 minuten ontstonden de eerste kleine kansjes.

De eerste de beste AVC aanval in de 7e minuut bracht Dave Hartman in een vrije positie en deze aarzelde niet en via de binnenkant van de paal belande de bal in het doel achter Wessel de Hoop. En zo had AVC de vroege voorsprong. Scharnegoutum liet het er niet bij zitten en met goed aanval spel werd AVC onder druk gezet. Met name Maurice Jansen en Gijs Vaessen waren handenbinders voor de AVC achterhoede, maar onder leiding van Johannes Norder en de weer vertrouwd keepende Maikel Hartman, wist men de 0 te houden. Vlak voor rust was het Dion Groen die een pass van Scharnegoutum onderschepte en Jelte Visser in stelling bracht. Deze aarzelde geen moment en AVC kon met een niet verwachte ruststand van 2 – 0 de eerste helft afsluiten. De tweede helft startte opnieuw met en aanvallend Scharnegoutum. En opnieuw sloeg AVC razendsnel toe. Een aarzeling in de verdediging bracht de bal bij Rocco Zwart en met een fantastische boogbal bracht hij AVC op 3 – 0. Scharnegoutum was hierdoor niet uit het veld geslagen en opnieuw tok men ten aanval. Dit leidde in de 13e minuut uit een scrimmage tot de 3 – 1, gemaakt door Sibren Posthuma. AVC wankelde, maar Maikel Hartman en Johannes Norder met een kopbal vanaf de doellijn hielden AVC op de been. En het constant missen van de kansen nekte Scharnegoutum. Om meer rust in het spel te krijgen liet trainer Schrale de niet fitte Pieter van der Schoot en Daniel van der Veen invallen. In de 32ste minuut kwam Scharnegoutum nog tot een kopbal op de lat. Tien minuten voor het einde kwam AVC in veilige haven. Daniel van der Veen onderschepte de bal en kon alleen op de keeper afstevenen. Hij faalde niet en AVC had een 4 – 1 voorsprong. Hierna gingen de kopjes hangen bij Scharnegoutum en kon AVC de wedstrijd uitspelen en drie belangrijke punten bijschrijven. Door deze overwinning en het verlies van VCR zijn AVC en Makkum los gekomen van de andere ploegen. Een overwinning die iets te ruim uitviel, maar dit had Scharnegoutum aan zichzelf te wijten door te vaak falen bij het benutten van de kansen.

Piet Nieuwenhuis(AVC)

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-15.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 162 gasten en geen leden online