Home
33-atseven.jpg

10-11-2017 Turks...restaurant it Swettehûs:  Turkije kan je naar je toe laten komen. Een groot en ver land, aan de grens van Europa, waar momenteel  veel gebeurd wat we soms maar eenzijdig weten. Afgelopen vrijdag was er een mooie gelegenheid gecreëerd om in een soort van mobiel Turks buffet in het Swettehûs, van alles te proeven en te ervaren van dat hele grote Turkije. Een land wat trots mag zijn, zoveel verschillende mensen, tegenstellingen, een warm maar ook koud land, cultuur, met hele lekkere gerechten.

Daarbij horen ook mooie mensen en veel verschillen. Mevr Nurcan en haar vriendin namen ons mee in die keuken, het eten van deze Turkse gemeenschap. Zij maakte voor de gasten van Scharnegoutum een bijzonder lekker menu. Geweldig en zoveel ideeën om bijv. thuis of elders van te genieten. Deze enthousiaste vrouwen hebben een leuk bedrijfje en komen naar je toe. Het is een concept op maat.  Samen eten, verhalen combineren met ervaringen,  uitwisselen - delen.  Zo kom je letterlijk van dichtbij naar dichterbij, bij een ander volk. Om elkaar te ontmoeten en te luisteren naar verschillen en overeenkomsten.  Nurcan nam Scharnegoutum dus mee naar Turkije, geen televisie kan daar tegenop, levensecht in een goede entourage. Zo bleek het dorpshuis plots een restaurant. Nurcan Aksel is er voor een workshop, voor kamer evenementen of zoveel meer is mobiel bereikbaar 06-38549650 “Afiyet Olsun”  betekent Smakelijk eten. 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-54.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 349 gasten en geen leden online