Home
22-Schrale-3.jpg

Het eerste van Scharnegoutum in vorm in Beetgum! Op de eerste zaterdag 4-11, van het jaar die zich afspeelt tijdens de wintertijd reizen de rood witten af naar Beetgum. Wederom een trip naar het noorden van de provincie, waar men de afgelopen seizoenen minder kwam. Om aansluiting te krijgen met de top van de competitie moesten er drie punten mee in de kofferbak van dhr Miedema. Op het kunstgras van Makkum speelde zich namelijk de topper Makkum - AVC af.

Zo egaal de velden van autobandenrubber zijn, zo hobbelig blijkt het hoofdspeelveld sportcomplex 't Bosk. Een herstzonnetje schijnt als de eerste supporters zich verbaasd afvragen wie het groene keeperstenue draagt.

Wessel heeft zich tijdens zijn jeugdjaren zodanig weten te manifesteren tussen de drie witten palen dat hij vandaag het doel mag bewaken. Hetgeen kan rekenen op veel lof van het team.

Het eerste fluitsignaal klinkt waarna Beetgum een aantal keer de opkomende rechtsback in de diepte kan bedienen. Het levert in de eerste helft een tweetal gevaarlijke voorzetten op waarbij er een op de deklat belandt. Het zijn eigenlijk de enige speldenprikken die de thuisploeg voor de thee kan uitdelen. Na een Beetgumer aanval over rechts komt linksback Jan ongelukkig neer waarna de nog niet op temperatuur zijnde Jos hem moet aflossen. Na een aantal minuten wordt zowel Jos als zijn teamgenoten steeds warmer; een snelle aanval via Maurice, Rick en een diepgaande Mark heeft als eindstation de inlopende Timo. Hij tekent voor de verdiende 0-1. Eigenlijk had het duel voor de onderbreking beslist moeten zijn, ware het niet dat het prachig opgespannen doelnet niet meer gevonden werd.

Een kopke slappe thee bleek de eerste 10 minuten van de tweede helft aan Scharnegoutum zijde verlammend te werken. De mannen van Beetgum roken even bloed en kwamen in de buurt van doelman de Hoop. Daarbij werd deze nog vol op een gevoelige plek geraakt. De ruimte die ontstond door het naar voren lopende Beetgum werd dankbaar benut door Mark en Gijs die de keeper met een breedtepassje verschalkten. 0-2. Het verzet van de thuisploeg was gebroken wat resulteerde in een verkleumde groene doelman. Het gebrek aan doelverdedigende balcontacten heeft bij hem destijds gezorgd dat hij een veldpositie koos. Begrijpelijk.

Scharnegoutum weet zich met de geboden ruimte wel raad en creert en mist grote kansen. Trainer Bervoets en zijn wildplassende assistent sturen Skypa en Vincent naar de frontlinie om Gijsch en pornoleeuw Mark af te lossen. In het laatste kwartier weten Timo, Sibren en Skypa Johnson de stand nog naar 0-5 te brengen. Het was een terechte maar nog schamele eindstand gezien het wedstrijdverloop.

Volgende week treedt Scharnegoutum thuis aan tegen het uiterst georganiseerde Franeker. Drie thuispunten zijn een must.

Verslaggever Sibren Posthuma.

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto_19-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-26.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 632 gasten en geen leden online