Home
31-slager.jpg

Op zondag 12 november in de Martenskerk in Scharnegoutum aanvang 16:00 uur. "Een MARTENS Muziek Mozaïek" De Martens Cantorij bestaat 90 jaar. Dat feit vieren we met een drietal verschillende concerten. In het voorjaar hebben we bij dit jubileum stilgestaan met het concert “Martens Ikonen van de Kerkmuziek” en in de zomer een concert met shantykoor “De Brûskoppen”, die hun 20-jarig jubileum vieren. In de herfst staat “Martens Muziek Mozaïek” op het programma.

De leden van het koor hebben een top 5 ingeleverd en dat vormt de inhoud van het concert. Het is een gevarieerd programma geworden met koormuziek van Mendelssohn, Rheinberger, Fauré (2 delen uit zijn Requiem), Eric Whitacre, Morton Lauridsen en werken van de Friese componisten Gerben v.d.Veen en Jan de Jong. Dirigent Sjoerd v.d.Veen levert ook een aandeel aan dit programma met een nieuwe compositie “Frisia Ulterior” op teksten van Lútzen Boarnstra.In het koor zijn 2 leden die regelmatig solo’s vertolken, ook nu zullen Jitske Zaadstra en Lies de Vries een bijdrage leveren. Al deze muziekstukken samen vormen als het ware een soort mozaïek, vandaar de titel Martens Muziek Mozaïek. Medewerking aan dit concert verlenen: Nienke van Leijden op harp, Klaas Hoek op harmonium en Johan IJpma op piano. U bent van harte welkom in dit  programma op zondag 12 november in de Martens Kerk in Scharnegoutum om 16.00 uur.Toegang is gratis met collecte bij de uitgang.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-50.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 423 gasten en geen leden online