Home
15-heleen.jpg

29-10-2017 Scharnegoutum een geweldige pot was het zeker niet. Scharnegoutum – VenV 68 werd  3 – 1
Scharnegoutum pakte heel nuttige puntjes ten VenV. De harde wind deed dan misschien afbraak aan het spel maar er werd toch gewoon veel te veel onnodig balverlies geleden. Bij de aftrap ontbraken de basisspelers Rick Atsma, Wytze Lanting, Jaider Pommer en Johannes Greidanus, maar de thans opgestelde spelers moeten dit niveau ook zeker kunnen halen. Als je echter veel te veel met een bal gaat lopen en totaal onnodig ballen terug gaat spelen, dan weet je dat in de problemen gaat komen. Scharnegoutum begon met de wind in de rug voortvarend en kwam al in de vijfde minuut op voorsprong.

Kees Becker ging op rechts goed door en zette keurig voor. De keeper van de gasten wist de zaak echter te klaren, maar van de wanorde die erna ontstond wist Gijs Vaessen goed te profiteren en schoof de bal van dichtbij in de goal: 1 – 0. Al meteen dacht de thuisploeg de zaak rustig te kunnen uitspelen maar het kreeg het deksel op de neus. In de 8e minuut kwam VenV al op gelijke hoogte. Tot tweemaal toe risicovol terugspelen van de bal waarbij het centrale duo in moeilijkheden kwam leverde de gasten een doelpunt op wat normaal gesproken gewoon niet mag gebeuren. Franke Koornstra profiteerde nadat keeper Gert Jan van den Berg in eerste instantie de gelijkmaker nog wist te voorkomen. Gelukkig voor de gastheren pakte men de draad toch weer snel op en wist Gijs met zijn tweede van de middag na een voorzet van Mark Boschma de stand op 2 – 1 te brengen. Daarna werd het spel van de thuisploeg weer slordiger alhoewel Timo Jansen en Vincent van der Haag nog prima kansen kregen om de voorsprong te vergroten maar het duurde allemaal te lang en op die manier gingen de kansen om zeep. VenV kwam in het stuk eigenlijk vrij weinig voor. Het was duidelijk: zij wachten op de tweede helft waarbij zij dachten van het windvoordeel te kunnen profiteren. Het centrale duo, Sibold Jellema en Maurice Jansen, dat voor de rust erg weifelend optrad had na de rust de zaakjes veel beter op orde. De lange en hoge ballen van de gasten werden op waarde geschat en anders was er nog keeper Gert Jan die goed kijk op de zaak had. Waar VenV dacht van het windvoordeel te kunnen profiteren waren de beste kansen voor de thuisploeg. Al in de 46e minuut had Timo Jansen de 3 – 1 op de schoen, maar hij strandde op de keeper van de gasten en even later kopte Sibren Posthuma een vrije trap van Johannes Wierda in kansrijke positie naast. In de 60eminuut was het wel raak. Jan van Asperen stuurde een vrije trap richting te tweede paal; de keeper van de gasten keerde de bal in eerste instantie maar viel vervolgens met bal en al in de goal: 3 – 1. VenV begon toch aan te dringen, maar het ging allemaal te gehaast en te onnauwkeurig. Rick Atsma kwam Timo Jansen vervangen en hiermee kwam er wat meer rust in het spel van de thuisploeg. Dit was ook wel nodig want het opportunistische spel van de gasten leverde een paar hachelijke momenten voor het doel van Scharnegoutum op. De defensie met keeper Van den Berg als eindpunt klaarde de zaak echter bekwaam en wist de gasten van scoren af te houden. Ondertussen kregen de gastheren nog een aantal uitgelezen kansen maar men sprong er te slordig mee om of wilde het allemaal veel te mooi doen. De kansen waren aan VenV echter ook niet besteed, alhoewel men er vlak voor tijd een tweetal heel goede kreeg, maar het ging allemaal veel te gehaast. Al met al mooie punten voor de thuisploeg maar het spel kan veel beter.
Verslaggever Cees

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-21.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 617 gasten en geen leden online