Home
28-thuiszorg.jpg

SCHARNEGOUTUM  Kort na kinderboekenweek presenteerde dorpsgenoot Sietske Zwerver haar eerste kinderboek. – ‘Pup wil een hoed’   Dat is de titel van het eerste kinderboek van de hand van Sietske Zwerver, voormalig leerkracht en eigenaar van Ster(k)talent in Scharnegoutum.
Sietske Zwerver heeft het eerste exemplaar aangeboden aan Yrea van der Wal, eigenaar van basic-bliss, een webshop met allerlei leuke cadeaus voor baby’s en kinderen waar het boek te koop is. Het boek is verder verkrijgbaar bij Bruna in Sneek.

Het boek gaat over Pup. Hij ligt in de tuin, maar heeft last van de zon. Hij gaat op zoek naar een hoed. Zal het hem lukken één te vinden? Een boekje in rijmvorm, om samen te lezen met je peuter en/of kleuter. Een leuk kraam- of sinterklaascadeautje of gewoon zomaar.
Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van het brein, stimuleert de verbeeldingskracht, versterkt de band tussen ouder en kind, maar is vooral een moment om samen te genieten. Vooral dat laatste is wat Sietske Zwerver voor ogen had toen ze het kinderboek schreef.
Kinderen vinden het leuk om voorgelezen te worden. Het is een sociale activiteit een rustmoment op een drukke dag en behalve leuk, ook erg leerzaam, aldus Sietske Zwerver.

 

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto_04a-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-brug-04.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 612 gasten en geen leden online