Home
25-Terpstra.jpg

 

LET OP! i.v.m. Een ernstige blessure van Tet Rozendal gaat de voorstelling op 2 febr. niet door! De nieuwe datum wordt zaterdag 14 april.

De Brekbere Sirkel, 14 april 2018 in Scharnegoutum.

Tientallen keren trok de “Brekbere sirkel” het voorgaande winterseizoen uitverkochte zalen. Er is echter nog

zoveel vraag naar deze voorstelling dat besloten is om er dit seizoen nog een aantal keren mee op de planken te verschijnen.

Wij als activiteiten commissie van het dorpshuis zijn er trots op dat wij deze indrukwekkende voorstelling naar Scharnegoutum hebben weten te krijgen. 'De Brekbere Sirkel' is de Friestalige bewerking van het Vlaamse theaterstuk (en film) 'The Broken Circle Breeakdown'. 

'De Brekbere Sirkel' is een swingende, muziektheatervoorstelling over een schrijnende en schurende love-story vol Amerikaanse country – bluegrass getinte rootsmuziek. Met Tet Rozendal en Wybo Smids in de hoofdrol, bijgestaan door een viertal geweldige muzikanten nl. Gurbe Douwstra, Tseard Nauta, Wander van Duin en Jan de Vries.

Elise (Tet Rozendal) en Didier (Wybo Smids) beleven samen een vurige liefde. Maar als hun dochtertje ziek wordt en overlijdt, ontvlamt Didier in woede en zoekt Elise troost. Wat gebeurt er als dat waar je het meest van houdt van je afgenomen wordt? Als het verdriet zo groot is dat je het niet hebt, maar dat je het bent. Elise vindt een uitweg. Ze beleeft haar finale. Ze treedt nog één keer op, met Didier en hun band, the Cover-Ups of Alabama. Ze spelen nummers van Johnny Cash, Alisson Krauss, Emmylou Harris en Waylon Jennings. God, Amerika en bluegrass. Bijten en wroeten om overeind te blijven en heel veel snaren. Woord en muziek vloeien naadloos in elkaar over in deze krachtige theater voorstelling. Tet Rozendal en Wybo Smids schitteren in rollen die hun op het lijf geschreven zijn.

De film The Broken Circle Break Down, gebaseerd op het toneelstuk, geschreven door: Johan Heldenbergh & Mieke Dobbels, werd bejubeld door pers en publiek. De Vlaamse en Nederlandse theaterversie trok volle zalen.

Friese vertaling: Marijke Geertsma / Spel: Tet Rozendal, Wybo Smids / Muziek: Gurbe Douwstra / Regie: Jan Arendz / Techniek: Remco Smids.

Kaarten á €.20,- pp, incl. Koffie/thee. (betalen aan de zaal)

Bestellen kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0645483378. (sms mag ook)

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-25.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 415 gasten en geen leden online