Home
41-byDieuwke.jpg

Scharnegoutum 9-10-2017 geen echt bedaard voetbalspel tegen Burdaard. VV Scharnegoutum geeft weer onnodig punten weg. Scharnegoutum – Birdaard 5-5. Op een door de regen spekglad veld regende het zaterdag doelpunten in de wedstrijd tegen Birdaard. Slippertjes en onnodige fouten leiden tot een doelpuntenfestijn, leuk voor de neutrale toeschouwers, maar vooral een drama voor de aanhangers van de thuisploeg.

Binnen tien minuten leiden de gastheren met 2 – 0 tegen Birdaard door slippertjes in de achterhoede van de gasten en attent reageren van Gijs Vaessen en Rick Atsma. En de thuisploeg ging door. Twee vrije trappen van Rick leverden grote kansen op en ook Mark Boschma had alleen voor de keeper best mogen scoren. Ook een prima aanval over rechts had na de voorzet van Kees Becker op Rick best bekroond mogen worden met een doelpunt. In plaats van doelpunten en een fors overwicht van de thuisploeg verflauwde echter de concentratie bij de gastheren en begon Birdaard uit zijn schulp te kruipen. Scharnegoutum had het helaas niet door en dacht het varkentje zo wel even te wassen. Matig ingrijpen van de defensie leidde na ruim een half uur tot de eerste tegentreffer van de gasten in de persoon van Rutger Kooistra. Hij passeerde met een diagonaal schot van een meter of twintig Gert Jan van den Berg. Scharnegoutum schrok wakker maar schoten op de sluitpost van de gasten werden gemakkelijk gestopt door de doelman van de gasten. Daarbij moet gezegd worden dat de opbouw van de thuisploeg te traag en te voorspelbaar verliep.
In de tweede helft zou het moeten gebeuren. En inderdaad. Vrij snel na de theepauze kwam Scharnegoutum op een 3 – 1 voorsprong. Een vrije trap van Rick Atsma werd niet goed verwerkt door de keeper van Birdaard en Mark Boschma was er als de kippen bij om dit kansje af te ronden via de binnenkant van de paal. Het spel werd meer open en aan beide kanten deden zich goede kansen voor. In de 60e minuut ging het mis voor de thuisploeg. Benjamin Oberman schoot hard raak via een vrije trap. Scharnegoutum trachtte de voorsprong snel weer op twee doelpinten te brengen, maar zowel Johannes Greidanus als Wytze Lanting misten goede kansen. Birdaard sloeg daarentegen wel meteen goed raak. Alles en iedereen miste bij een snelle aanval van de gasten en Klaas Tamsma rondde strak af en de stand was gelijk. Tot overmaat van ramp verkeek keeper Van den Berg zich op een lob van afstand van Douwe Boonstra: 3 – 4. In een paar minuten tijd was een voorsprong van 3 – 1 veranderd in een achterstand van 3-4. Tekenend voor de matige concentratie bij de gastheren was een vrije trap van Rick Atsma in de 75e minuut. De bal ging niet tussen de palen, maar kon nog net worden gestuit door het vangnet achter de goal. Rick herstelde zich echter meteen en stelde Gijs Vaessen met een prachtige steekbal in staat de keeper koppend te snel af te zijn: 4 – 4. Scharnegoutum begon nu weer echt aan te dringen en Birdaard moest terug. Vijf minuten voor tijd maakte Maurice Jansen met harde knal de 5 – 4 waarbij de bal in eerste instantie tot twee keer toe van de lijn was gehaald. Maar helaas viel de concentratie weer weg en leidde onnodig balverlies op het middenveld tot de stand 5 – 5. Benjamin Oberman profiteerde met een harde schuiver van buiten het strafschopgebied, terwijl hem nauwelijks een strobreed in de weg werd gelegd. Gelet op het spel wat de thuisploeg kan spelen kan geconcludeerd worden dat deze wedstrijd een onnodig puntenverlies heeft opgeleverd. Men moet dan wel de hele wedstrijd bij de les blijven.

Verslaggever Cees van der Goot

 

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto_13-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-20.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 1082 gasten en geen leden online