Home
16-KBC.jpg

30-09-2017 Scharnegoutum heeft 100 minuten nodig om doelpunt tegen Arum te maken. Scharnegoutum – Arum 1 – 1 Scharnegoutum speelde zaterdag een uitermate teleurstellende pot voetbal tegen Arum. Terwijl men bijna constant in balbezit was had men 100 minuten nodig om een doelpunt te maken en toch nog een punt uit het vuur te slepen.

Vanaf het begin was duidelijk dat de thuisploeg het initiatief zou nemen, maat dat men vervolgens zo slordig met het balbezit om gaat is zonder meer teleurstellend te noemen. All time topscorer Marcel Boersma vertoont tegenwoordig zijn kunsten bij de 35+ ploeg en de topscorer van vorig seizoen, Jaider Pommer, was geblesseerd en dat was te merken. In de stromende regen, wat geen voordeel opleverde voor de thuisploeg, ploeterde men in de marge en was het allemaal veel te slordig.De thuisploeg nam in het begin van de wedstrijd meteen het initiatief, maar echte kansen deden zich niet voor. Terwijl Arum met speldenprikjes wel voor het nodige gevaar zorgde, modderde de thuisploeg in een veel te laag tempo maar wat aan. Kansen kreeg men zeker maar ze werden achter mekaar gemist door nonchalance of onkunde. Voor de rust had vooral Johannes Wierda wel een paar mogen maken. Arum kwam een paar keer gevaarlijk door en leek vlak voor de rust zelfs op 0-1 te komen, maar vlak voor keeper Van den Berg faalde de spits. Na de rust deed men dat wel beter. Terwijl Scharnegoutum dacht toch op voorsprong te komen counterde Arum in de 48e minuut razend snel door de defensie van de thuisploeg en maakte Nico Bruinsma dit buitenkansje koel af. Nu werd het dus echt menens en Arum werd teruggedrongen. Het ging echter allemaal in een te laag tempo en de passing was vlak heel slordig. De defensie van Arum, met een hoofdrol voor keeper Robert Rinia, bleef vrij eenvoudig overeind en kwam Scharnegoutum een keer door dan stond Rinia zijn mannetje. Vooral Johannes Greidanus had vrij voor de keeper moet scoren maar stuitte op de doelman en ook de rebound werd op miraculeuze wijze door een verdediger van de lijn gehaald. Scharnegoutum vuurde de druk op, maar scoorde niet. Alles speelde zich af op de helft van de tegenstander en Arum kwam nauwelijks nog over de middellijn. Met kunst en vliegwerk en ten koste van de nodige blessures hield men de zaak dicht en verder dan een hele reeks corners kwam de thuisploeg niet. Alle voorzetten en hoge ballen waren een prooi voor Rinia die de vuisten op ouderwetse wijze kon gebruiken en alles ving of weg bokste. Door de nodige blessures aan Arum-kant trok scheidsrechter Bijker de nodige tijd bij. Arum dacht de buit binnen te hebben maar na bijna 100 minuten ging het toch nog mis voor hen. Centrale verdediger Sibren Posthuma stoomde op door het midden en wist de doelman van Arum toch nog te verschalken met een harde schuiver van een meter of 20 van het doel, waar de aanvallers van Scharnegoutum het de hele middag hadden laten afweten. Scharnegoutum leek zelfs nog op voorsprong te komen, maar een kansrijke aanval direct na de 1 – 1 werd door de scheids door tijdgebrek afgefloten. Dit zou ook wel erg sneu voor Arum zijn geweest, alhoewel Scharnegoutum gezien het krachtsverschil op het veld deze wedstrijd natuurlijk gewoon simpel had moeten winnen. Maar zo werkt het niet. Scharnegoutum had veel slimmer en meer bij de les moeten zijn.
Verslaggever Cees van der Goot.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-20.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 273 gasten en geen leden online