Home
18-Patrias.jpg

23-09-2017 Bolsward - Scharnegoutum 2 - 1 . De zaterdagmiddag begon zo mooi gisteren, bij het tweede elftal kijken thuis tegen Mulier 2 speelden de spelers van Scharnegoutum niet onverdienstelijk, met 2-0 winst werden de eerste 3 punten bijgeschreven. In een niet spectaculaire maar wel degelijke wedstrijd begon het nieuwe tweede elftal (toch een behoorlijke verjonging ondergaan) met een succesvolle opening van het seizoen.

Daarna door naar Bolsward waar het vlaggenschip om 15.00 uur moest aantreden tegen Sc Bolsward Za. Helaas begon ons keurkorps niet op volle oorlogssterkte. Jaider, Jan en Mark waren geblesseerd en trainer Bervoets liet Kees, Sybren en Vincent disciplinair op de bank beginnen omdat deze spelers en Mark vorig weekend met z’n vieren naar Barcelona waren geweest en zodoende de 3e bekerwedstrijd hadden gemist. Deze wedstrijd werd goed gespeeld tegen DWP 2-6 winst. Maar al met al veel mutaties bij het eerste elftal , “misschien “ wel wat teveel , want een aantal automatismen binnen het elftal ontbraken hierdoor. Het 1 e kwartier was nog prima wat Scharnegoutum liet zien op het verschrikkelijke kunstgrasveld van Bolsward. Er staat geen enkele plastic spriet meer op en heel veel zwarte korrels, als je dan naar het schitterende oude CAB veld daarnaast keek met een mooie natuurgrasmat dan springen de tranen je toch in de ogen dat men op zo’ n veld gaat voetballen.
Na plusminus 15 min kwam Scharnegoutum op voorsprong door een hoog afstandsschot van Rick Atsma met z’n rechter (chocoladebeen) over de keeper heen. De voorsprong was op dat moment verdiend. Daarna golfde het spel op en neer met kleine kansjes aan beide kanten. In de 28e min een vallend schot van Timo Jansen dat net gered werd door de keeper van Bolsward en in de 38e minuut een mooi schot van zijn broer Maurice. Tussendoor had ook Bolsward een gevaarlijk hobbel schot gelost die goed verwerkt werd door keeper Gert Jan. Dat waren wel de belangrijkste wapenfeiten in de eerste helft. Met een 1-0 voorsprong de rust ingaan bij Bolsward is niet slecht.
(vorig seizoen ontliepen beide elftallen elkaar ook niet veel , toen werd deze wedstrijd in Bolsward 2-2 en scoorde Scharnegoutum de gelijkmaker in blessuretijd).
De tweede helft begon met een beter spelend Bolsward fanatiek aangevuurd zoals altijd door de fanatieke trainer De Bakker en leider Thijs Strikwerda . Speler Joost Huising van Bolsward nam deze aanmoedigingen wel erg letterlijk in de tweede helft want hij liep als een volleerde rugbyspeler verschillende spelers van Scharnegoutum bodychecks te geven waarbij de overtreding op Johannes Greidanus bij de zijlijn echt niet door de beugel kon ,maar de laconieke scheidsrechter Vellinga spaarde de nummer 14 van Bolsward in deze tweede helft. Ook had Bolsward twee wissels gedaan in de rust wat hun spel beslist ten goede kwam . O.a. de topspits Bart Gietema was in het veld gekomen en bezorgde de achterhoede van Scharnegoutum handen vol werk .De tweede helft kenmerkte zich door veel strijd waarin opviel dat de duels langzaam meer door de Bolswarders werden gewonnen . Na een kwartier in de tweede helft ook een dubbele wissel aan de kant van Scharnegoutum, Sybren en Kees kwamen voor Johannes Wierda en Jos .Sybren in het centrum en Kees in eerste instantie op de linksback. maar men kon het tij niet keren . Bolsward scoorde in de 24e min door een hoge voorzet van rechts die over keeper Gert jan heenging en bij de tweede paal ingekopt werd. Scharnegoutum deed wel wat terug , in de 28 e min kopte Gijs net voorlangs en in de 30 e min schoot Rick op de buitenkant paal. Vincent kwam Timo Jansen nog vervangen maar toch begon Bolsward de wedstrijd naar zich toe te trekken , in de 37e min werd er nog een goal van Bolsward afgekeurd wegens buitenspel maar in de 39emin was het wel raak, 1-2 voor Bolsward na desorganisatie in de verdediging van Scharnegoutum .waardoor bij de tweede paal een Bolswarder helemaal vrijstond om de bal binnen te tikken .de laatste minuten probeerde Scharnegoutum het kunstje van vorig seizoen te herhalen maar de pijp leek ook wel een beetje leeg ondanks de druk coachende Siebold Jellema achterin . De geroutineerde laatste man met ONS verleden is dit seizoen overgekomen van klassegenoot Arum , kan duidelijk een verlengstuk van trainer Bervoets zijn binnen de lijnen in ons jonge team, maar ook hij kreeg de boel niet meer aan de praat. De 3 punten waren ditmaal voor Bolsward. Helaas derhalve een valse start voor Scharnegoutum 1 in een seizoen waarin de achterban grote verwachtingen heeft gezien het vele voetballend vermogen in de selectie Uithuilen deze week en goed trainen , de neuzen as zaterdag dezelfde kant op en proberen de punten thuis houden tegen Arum . Ons eerste elftal kan echt veel beter dan wat ze deze wedstrijd hebben laten zien, derhalve heb ik er nog heel veel vertrouwen in .
Gr . v.d. voorzitter

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-brug-10.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 637 gasten en geen leden online