Home
33-atseven.jpg

02-09-2017 Scharnegoutum wint eerste drie oefenpotjes. Scharnegoutum heeft de eerste wedstrijden ter voorbereiding op het nieuwe seizoen er weer op zitten. En dat ging eigenlijk heel redelijk ondanks het verlies van een aantal spelers. Topscorer aller tijden bij de club, Marcel Boersma, gaat het wat rustiger aandoen op een lager niveau. Gert van der Meer, pas 21 jaar en ijzersterke verdediger, gaat bij de mariniers en mag niet voetballen en PW Betten (23) gaat studeren en voetballen op een lager niveau bij LSC. Zonder meer een aderlating voor de club, deze drie spelers te moeten missen. Van Arum komt Sibold Jellema de selectie versterken, evenals Timo Jansen.

Terug van studie is Gijs Vaessen en Maurice Jansen hoopt dat hij het blessureleed van afgelopen seizoen achter zich heeft gelaten. Uit de jeugd sluiten Timo Atsma, Kees Sinnema. Wessel de Hoop, Luc Spoelstra en Daniel Stolte aan. U ziet het: de nodige strijd zal moeten geleverd om uit de groep van ruim 20 spelers de eerste elf posities te bereiken. In de eerste drie oefenwedstrijden zijn de meeste spelers al aan bod geweest en van de nieuwelingen zijn er die duidelijk aan de deur kloppen.
Tegen Tzummarum werd door doelpunten van Jaider Pommer, Sibren Posthuma en Timo Jansen met 3 – 1 gewonnen. Het was nog wat rommelig maar de overwinning was zeker verdiend.
Tegen ONS 2 leek het in de eerste helft met een heel stel jongelingen helemaal mis te gaan toen ONS na 7 minuten door een penalty reeds op 0 – 1 kwam. De rust werd echter ook met deze stand gehaald en in de tweede helft waren de rollen met een zestal andere gezichten geheel omgedraaid. De ene na de andere goed lopende aanval rolde op het doel van de Snekers af. Timo Atsma maakte met een kopbal zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van de wit-roden en Gijs Vaessen schoot de 2 - 1 tegen de touwen.
Oosterlittens, met oud-Scharnegoutum speler Klaas Wittermans aan het roer, was de derde tegenstander. Er werd vrij simpel met 3 – 0 gewonnen door doelpunten van Vincent van der Haag, Johannes Wierda en Mark Boschma. Acht doelpunten gemaakt in 3 wedstrijden door 8 verschillende spelers. Een weelde of een gebrek aan een echte killer in de spits. Het is duidelijk dat de concurrentie groot is.
We zijn heel benieuwd hoe de wedstrijden in de beker gaan verlopen en wie zich in de basis gaat spelen.

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

Dscf4808elim.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-05-a.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 605 gasten en geen leden online